Home / archiefcentraal / saxenburgh op duurzame toer met dienstfietsen

saxenburgh op duurzame toer met dienstfietsen

Zorg dichterbij beter, is het motto van de Saxenburgh Groep. Dit betekent, dat de zorginstelling de zorg naar de mensen toebrengt. Voorzieningen op het gebied van wonen, welzijn en zorg worden steeds meer decentraal gesitueerd. De Saxenburgh Groep biedt zorg aan op een toenemend aantal locaties verspreid in het wijde Vechtdal. Dit heeft tot gevolg, dat medewerkers in toenemende mate reizen van de ene naar de andere zorglocatie.

Locatieverkeer

Autoverkeer is nou niet bepaald duurzaam te noemen. Dit gegeven en het steeds moeten zoeken naar een parkeerplaats bracht een medewerker van de Saxenburgh Groep op het idee om fietsen in te zetten voor dit locatieverkeer. In Gramsbergen, Hardenberg en Ommen kunnen de medewerkers inmiddels pendelen op een dienstfiets tussen de verschillende locaties in die plaats. Er zijn achttien fietsen aangeschaft. Het zijn vrolijk gekleurde fietsen met fietstassen voorzien van Saxenburgh Groep logo. Van tijdverlies is geen sprake. Op de fiets zijn alle locaties snel en goed bereikbaar. Bijkomend voordeel is, dat er minder reiskosten worden gedeclareerd en dat de medewerkers lekker in beweging komen.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.