Home / archiefcentraal / rondwandelen ommerschans

rondwandelen ommerschans

Een gids van de vereniging zal je meenemen door de Ommerschans en vertellen over de geschiedenis van dit gebied. De geschiedenis begint al in 1624 toen er in dit gebied een verdedigingswerk gebouwd werd. Daarna neemt de Maatschappij van Weldadigheid de Ommerschans over en bouwt er het grootste gebouw van Nederland. Dit alles voor de opvang van bedelaars.

Over deze perioden zal de gids vertellen en laten zien wat er uit deze tijden nog bewaard gebleven is. Maar ook zal de gids vertellen over de huidige ontwikkelingen in de Ommerschans en de toekomstplannen van het gebied.

Ze vertrekken om 14.30 uur vanaf hoeve nummer 4 (Balkerweg 72 in Ommerschans). Opgave is niet nodig. Voor leden van de vereniging De Ommerschans is de rondwandeling gratis aan niet leden wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd.

Voor nadere informatie kun je bellen met de vereniging 06-13629524.

Lees ook

Vechttoneel komt met plattelandsstuk

OMMEN – De leden van het Vechttoneel zijn al weer druk aan het oefenen voor …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.