regio zwolle als toplocatie op de kaart

Het bedrijfsleven in de regio Zwolle heeft aan Tweede Kamerleden en politici uit de regio laten zien hoe dynamisch, duurzaam en innovatief het ondernemerschap in Zwolle en wijde omgeving is. Tijdens de Meet & Greet op 27 juni op Landgoed Het Laer te Ommen brachten ruim 100 leden van VNO-NCW IJsseldelta en VNO-NCW Noordoost-Overijssel – en ondernemers uit de brede regio van Steenwijk tot Twenterand – een duidelijke boodschap over de economische potenties van de regio. VNO-NCW IJsseldelta-voorzitter Jacco Vonhof overhandigde namens het bedrijfsleven een informatiemap over de Topregio Zwolle aan Malik Azmani, VVD Tweede Kamerlid, portefeuillehouder van onder andere arbeidsmarkt.

Reactie Azmani

In een reactie benadrukte Malik Azmani dat deze regio lijdt aan valse bescheidenheid. Hij adviseerde meer uit te dragen: ‘we doen het goed in deze regio’. Hij beloofde dit geluid mee te zullen nemen naar Den Haag en de informatiemap onder zijn collega-Kamerleden te verspreiden. Tot slot waarschuwde hij de ondernemers voor de komende vergrijzing. De oplossing moet volgens hem gezocht worden in de arbeidsparticipatie van wajongers en wswer’s. De overheid stelt daar loondispensatie tegenover. ‘Als overheid en bedrijfsleven moeten we samen die verantwoordelijkheid dragen’, aldus Malik Azmani.

VNO-NCW Midden-voorzitter Tineke Bakker-van Ingen benadrukte het belang van samenwerken tussen bedrijfsleven, onderwijs en overheid. Stendert de Vries, voorzitter van Kenniscentrum Hibertad te Hardenberg, vulde haar verhaal aan met praktijkvoorbeelden van duurzaamheid en innovatie vanuit de kenniscentra Hibertad en Kennispoort regio Zwolle. Ralph Keuning, directeur van Museum de Fundatie, legde de link tussen cultuur en bedrijfsleven. Hij benoemde tevens het belang van goede infrastructuur en met name de verbetering van de N35. ‘Bezoekers aan het Museum komen soms van ver. Vanuit Utrecht ben ik sneller in Zwolle dan vanuit Enschede.’ Met de komst van de nieuwe Hanzelijn wordt Zwolle van oorsprong een oude Hanzestad getransformeerd naar een nieuwe Hanzestad met alle economische voordelen van dien.

Informele contacten

De Meet & Greet eindigde met een informeel gedeelte, waarin de in grote getale aanwezige lokale bestuurders, gedeputeerden van de provincie Overijssel, regionale ondernemers en Tweede Kamerleden ervaringen uitwisselden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.