Home / archiefcentraal / red het vechtdal steunt scherpenkates strijd

red het vechtdal steunt scherpenkates strijd

De initiatiefgroep ‘Red het Leusener en Varser Vechtdal’ stemt niet in met het akkoord op de variant gekozen door de Provincie Overijssel. De keuze van de initiatiefgroep ligt bij de Noordelijke variant, de reactie hieronder geschreven is naar aanleiding van de reactie van CDA-er Arno van Dijk op de ingezonden brief van de heer Scherpenkate op maandag 21 juni op het Vechtdal Centraal:

De heer van Dijk moet ophouden de “natuurgebieden van het Dalfserveld, Oudleusenerveld, Varsenerveld en Witharen” erbij te betrekken als tegenargument van het noordelijke tracé. Dit is helemaal niet aan de orde zoals in de films op onze website www.redhetvechtdal.nl is te zien. En hoezo “unieke karakter doen verdwijnen”?! Het is vrijwel geheel een ontginningsgebied uit de jaren 30. Welke daarna nog één of twee keer is ruilverkaveld. I.h.a. prima landbouwgrond, overigens. Zeg dan gewoon: “Het gaat ons om het veiligstellen van de noordelijke landbouwbelangen”. Natuurlijk kunnen betrokkenen daarvoor opkomen. Maar hou het daar dan ook bij. Ook die vreemde redenering van de Essent aandelen heeft er ook niets mee te maken. Essent aandelen zijn ook gewoon provinciaal geld. Van de burger in Overijssel dus.

En kijk eens naar de startpagina van onze website bovenaan. Dan ziet u het verschil in kosten tussen -combinatie en -noord.

Namens initiatiefgroep Red het Vechtdal

Lees ook

Politiek Verwoord: VOV

OMMEN – Verschillende politieke partijen uit de gemeente geven hun actuele standpunten weer. In deze …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.