Home / archiefcentraal / programma kunsten op straat veelbelovend

programma kunsten op straat veelbelovend

Vanaf 19.00 tot 22.00 uur zorgen de artiesten op verschillende plekken in het centrum van Dalfsen voor een verbazingwekkend en mooi programma. Voor jong en oud.

Zo zorgen Wurre Wurre uit België voor visueel absurde humor. Er is geen verhaal, de inhoud en het decor zijn spoorloos en over de rode draad wordt voortdurend gestruikeld. De poppenfamilie Les Zanimos uit Frankrijk gaat een intiem bal organiseren. De mooie jurken zullen schitteren, de dromen zullen vliegen en het publiek zal verliefd worden op de poppen. De Nederlandse voorstelling CYRK gaat over een mannetje dat maar één wens heeft: een eigen circus. Zijn zoektocht naar de juiste plek hiervoor verloopt allesbehalve soepel.

De Gaspards uit Frankrijk hebben geen enkel benul van de wereld om hen heen. Ze zijn afwachtend, rustig, verlegen, maar wel nieuwsgierig en altijd bezig met hun integratie met de inwoners. Tijdens hun wandeling door het centrum van Dalfsen creëren ze een bijzondere en eigenzinnige communicatie met de voorbijgangers. In de voorstelling ‘2 secondes’ ziet het publiek wat le Petit Monsieur in zijn doos van Pandora vindt en wat er dan letterlijk zijn leven binnen dringt. “Een briljante voorstelling die gezien moet worden”, aldus de organisatie.

KUNSTen op Straat wordt voor de vijfde keer in Dalfsen georganiseerd. Mede dankzij vele lokale sponsoren is dit elk jaar mogelijk. Naast de Gemeente Dalfsen, Stichting Promotie Dalfsen, SPODA en het Prins Bernhard Cultuurfonds wordt het festival dit jaar ook weer gesponsord door een aantal Dalfser ondernemers. Nieuw dit jaar is dat een aantal enthousiaste winkeliers het evenement ook steunen. Onder andere Administratiekantoor Deusas, C1000, Morrenhof Jansen, GIBO Groep, Ubink Sportvelden, TCR, Wijnberger, Kapsalon De Dalfser Barbier, Deco Home Vol Stijl, Roze Dames Lingerie, Bakkerij van de Most, Grutte Moole, Klein Meulman Fashion, SHE Fashion en Sjanne dragen het culturele festival in 2011 een warm hart toe.

De toegang tot het festival is gratis en op de website www.kunstenopstraat.nl is meer te lezen over de artiesten. Dit jaar valt het festival samen met de Damovo-festiviteiten. Het programma van beide festiviteiten is op elkaar afgestemd.

Lees ook

Vechttoneel komt met plattelandsstuk

OMMEN – De leden van het Vechttoneel zijn al weer druk aan het oefenen voor …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.