open tuindagen elke tuin zijn eigen sfeer

Deze keer is er voor het eerst een route door Junne en Stegeren, maar er zijn ook tuinen te bezichtigen in Ommen, Witharen, Arriën en Dalfsen. Wanneer de diverse tuinen open zijn kunt u vinden in het boekje “Open Tuinen 2011”. Deze is vanaf heden te koop voor 4 euro bij de VVV en Boekhandel Bruna aan de Kruisstraat in Ommen en bij het Natuurinformatie Centrum, Hammerweg 59a te Ommen. Eén boekje is toegangsbewijs voor twee personen aan alle zesentwintig tuinen.

Voor Hardenberg, Gramsbergen en omstreken is er een verkoop punt in Hardenberg bij Tineke Boessenkool-Attema, W.V.Oldenburgstraat 9, 7772AL te Hardenberg. Het is verstandig vooraf even een afspraak te maken via 0523 270511 of 0611 466055.

Deze keer zijn er totaal zesentwintig families die hun tuin open stellen. Bloemen en planten zijn op zich al kunstwerken maar veel tuinliefhebbers hebben tevens ornamenten in hun tuin welke een eigen sfeer en effect aan de tuin leveren. U kunt schilderijen, quilts, beeldhouwwerken, ijzersculpturen, houtsnijwerken, bloemsierkunst en nog veel meer bewonderen, er is zelfs een imker in de route opgenomen ( let op: de tuin van de imker is alleen open op vrijdag )

Ook kunt u wandelen door een spreukentuin in Witharen en in dezelfde plaats is tevens een totaal andere tuin te bewonderen dan u gewent bent. Het is vooral een giffentuin, want deze tuin weerspiegelt een homeopathie praktijk van de betreffende deelneemster. Kortom, een afwisselend en verrassend geheel, zodat u kunt veel ideeën opdoen bij uw bezoek aan de diverse tuinen.

De deelnemende tuinen zijn wisselend open op vrijdag 24, zaterdag 25 en zondag 26 juni. Sommige tuinen zijn maar een dag, anderen tweedagen of zelfs drie dagen geopend voor het publiek.

Voor inlichtingen kunt u terecht bij Ella Roelfs via 0529 453651 / 0621 625848.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.