Home / archiefcentraal / onderzoek haalbaarheid de trefkoele

onderzoek haalbaarheid de trefkoele

Op deze wijze kan het onderzoeksbureau vanaf het begin van het onderzoek wensen en opmerkingen nadrukkelijk in beeld brengen en in het onderzoek meenemen. Wethouder Goldsteen: “Belangrijk want inwoners kunnen hiermee vroegtijdig hun inbreng geven”. Het haalbaarheidsonderzoek is recent gestart en wordt uitgevoerd door het bureau ICS adviseurs uit Zwolle onder regie van de gemeente Dalfsen en De Trefkoele. Voor de direct omwonenden is op 18 mei 2011 in De Trefkoele al een goed bezochte inloopavond gehouden.

Een Kulturhus is een intensief samenwerkingsverband van verschillende verenigingen. In de meeste gevallen vinden die activiteiten onder één dak plaats. Voorzitter Peerdeman van De Trefkoele: “Een vernieuwde Trefkoele betekent winst voor de gehele Dalfser gemeenschap”. Uitgangspunt van dit haalbaarheidsonderzoek is de renovatie van de huidige Trefkoele met aanbouw van de openbare bibliotheek en uitbreiding met nieuwbouw.

Dit betekent dat de bibliotheek wordt aangebouwd en er sprake is van een stuk nieuwbouw. Het doel hiervan is om overdag in het gebouw een betere bezetting te krijgen en de exploitatiemogelijkheden van De Trefkoele te vergroten. Dit betekent ook dat de activiteiten die nu in het Beatrixgebouw plaatsvinden mogelijk naar De Trefkoele worden overgebracht. Hierbij kan gedacht worden aan alle activiteiten van Landstede Welzijn, maar bijvoorbeeld ook aan de activiteiten van de Historische Kring. Ook een jeugdsoos is in De Trefkoele voorzien.

Naast het bezoeken van www.dalfsen.nl/detrefkoele is het ook mogelijk rechtstreeks contact met de projectleiding op te nemen. Inwoners kunnen hiervoor bellen met de gemeentelijke coördinator van Project De Trefkoele, de heer J. Doornewaard, via 0529-43 89 12. Een afspraak maken is uiteraard ook mogelijk. Dit kan ook via de e-mail: j.doornewaard@dalfsen.nl.

Lees ook

Inloopspreekuur D66

OMMEN – Op maandag 25 oktober houdt D66 Ommen weer een inloopspreekuur in de Carrousel, …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.