noodsein ambulancediensten ice alert

Medewerkers van Ambulancediensten maken tegenwoordig steeds vaker mee dat patiënten een mobieltje bij zich hebben, maar vaak door omstandigheden kunnen degenen niet bellen om familieleden op de hoogte te brengen van de situatie waarin zij zich bevinden. Het ambulance-personeel moet in zo’n geval de hele gsm doorspitten omdat vaak niet duidelijk is hoe Jantje, Pietje of Klaasje, vermeldt staat in het contact bestand, in relatie staat tot degene die met spoed naar het ziekenhuis moet.

De Landelijke Ambulancediensten hebben de volgende oplossing bedacht; de ICE-code. Deze is inmiddels al internationaal bekend als afkorting. ICE staat voor In Case of Emergency. Iedereen met een mobiele telefoon creëert een adres onder de naam ICE. Onder deze naam sla je het telefoonnummer op van de persoon waarmee contact moet worden gemaakt in geval van nood. Heb je meerdere verschillende nummers, maak dan gebruik van ICE1, ICE2, ICE3 enzovoort. Vanaf dan is het voor de ambulancediensten, politie of de dokter duidelijk met wie ze contact moeten maken. Het is makkelijk te realiseren, kost niets en maakt zeker een verschil als het snel moet gaan. Zegt ’t voort!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.