Home / archiefcentraal / nieuwe kunstexposities sieren ziekenhuis

nieuwe kunstexposities sieren ziekenhuis

In het Röpcke-Zweers Ziekenhuis in Hardenberg, aan de Jan Weitkamplaan 4a, exposeren Hermione Velthuis, Janine van der Kaaij, Willy Manuel, Herma Mulder, Marnix Kievit en Tom Kruissink. Daarnaast is er een nieuwe expositie van schilderijen van leerlingen van de Boslustschool uit Ommen, waarop dieren, personen en huizen kleurrijk en fantasievol worden uitgebeeld.

Hermione Velthuis is in 2000 gestart met glasfusen, lagen glas samensmelten op hoge temperatuur (830ºC). Met glaspoeders maakt ze nu haar eigen kleuren en accenten brengt ze aan door zandstralen. Ze maakt (wand)objecten en sieraden en smelt soms verschillende materialen tussen het glas. Voor haar schilderijen gebruikt Janine van der Kaaij zowel olieverf als acrylverf; olieverf voor het fijnere werk en acryl voor de lossere toets. Ze is bij diverse gerenommeerde kunstenaars technisch geschoold, waardoor ze haar passie heeft kunnen ontwikkelen tot een persoonlijke stijl met kleurrijke en lichtgetinte bloemenschilderijen.

De schilderijen van Willy Manuel vormen het decor in brasserie Santé. Ze schildert en tekent al vanaf haar 17e jaar, heeft af en toe wat lessen gevolgd, maar het meeste zelf aangeleerd. Ze probeert haar portretten en modellen zo realistisch mogelijk weer te geven. Ze gebruikt meestal olieverf, maar ook tekenen met pastel en potlood doet ze graag.

Een gezamenlijke foto-expositie van Herma Mulder, Marnix Kievit en Tom Kruissink siert de gang naar brasserie Santé. Samen trekken ze de natuur in om vlinders, vogels en kikkers met de macrolens in close-up gedetailleerd uit te lichten. De landschappen zijn op mystieke en natuurgetrouwe wijze weergegeven.

De tentoongestelde werken zijn te bezichtigen tijdens de bezoekuren en openingstijden van de poliklinieken, van 08.00 tot 17.00 uur en van 18.30 tot 20.00 uur. Het is mogelijk om een kunstwerk te kopen. Indien u hiervoor belangstelling heeft, dan kunt u dit melden bij de receptie. Dit geldt voor beide locaties.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.