Home / archiefcentraal / nieuwe behandeling voor copd patienten

nieuwe behandeling voor copd patienten

Non invasieve beademing is een vorm van ademhalingsondersteuning waarbij de patiënt met behulp van een masker aangesloten wordt op een beademingsapparaat. De behandeling is bedoeld voor patiënten met ernstige COPD, die een acute verergering van hun benauwdheidsklachten ondervinden. Het is een aanvullende behandeling, die gegeven kan worden naast de zuurstof en medicatie. De indicatie voor deze NIV behandeling wordt per patiënt tijdens opname door de longarts beoordeeld. Het doel van NIV is om de patiënt te helpen met ademen om zo de intense vermoeidheid te laten afnemen. Hierdoor wordt een sneller herstel bewerkstelligd.

Door NIV aan te bieden voldoet het ziekenhuis aan alle eisen die worden gesteld aan een volwaardige longafdeling. In het Röpcke-Zweers Ziekenhuis zijn sinds kort drie longartsen werkzaam, die zich ondersteund weten door speciaal geschoolde verpleegkundigen.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.