Home / archiefcentraal / negende dalfser bierfestival

negende dalfser bierfestival

Deelnemende brouwers

Het organiserende Biergenootschap Sint Arnoldus uit Dalfsen heeft voor het festival de volgende kleine brouwers bereid gevonden om de liefhebber kennis te laten maken met hun speciaal bier: De Gulzige Gans uit Coevorden, Huttenkloas uit Hengelo, Mommeriete uit Gramsbergen, Daendels Brouwerij uit Hattem, Phetradico, De Tuimelaar uit Harderwijk, Bierbrouwerij De Pauw uit Ommen en De Nordhorner Vereinsbrauerei. Daarnaast tapt het Biergenootschap Sint Arnoldus deze avond zelf bier van Hanzebrouwerij Zupthen en Drentsche Schans uit Holsloot.

Naast het proeven en kennis maken met nieuwe brouwsels, wordt ook ingespeeld op de hartige trek van de liefhebber. Kinderen kunnen zich vermaken op het springkussen, zodat hun vader en/of moeder rustig kunnen savoureren en degusteren.

Muzikaal talent uit Dalfsen

John Hill, singer-songwriter uit Dalfsen, zal tijdens het Bierfestival enkele optredens verzorgen. Zijn akoestische folk-rock doet mensen denken aan Bob Dylan, Rod Stewart en Stealers Wheel. Zijn debuut EP werd meteen album van de dag op Radio Oost. John Hill is toegelaten tot de kwartfinales van de Grote Prijs van Nederland. Hij speelt op 1 juli in het Merleyn in Nijmegen.

In tegenstelling tot andere jaren vindt het Bierfestival op 25 juni plaats in plaats van begin september. De late vakanties in deze regio speelden de organisatoren en vrijwilligers parten. Zo rond de langste dag en net voor de eerste vakanties een mooi tijdstip om van alle brouwsels te genieten. Het festival wordt gehouden van 15.00 uur tot 23.00 uur.

Meer informatie over het Bierfestival is te vinden op www.sintarnoldus.nl. Op deze site is ook informatie te vinden over de deelnemende brouwers.

Lees ook

Jeugdige Ommenaar zet zich in voor gezonder Ommen

OMMEN – Onlangs nodigde Wethouder Ko Scheele met onder andere jeugd, onderwijs, cultuur en sport …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.