Home / archiefcentraal / nederlands kampioenschap mennen in ommen

nederlands kampioenschap mennen in ommen

Menners uit elf landen weten de weg naar de Lemelerberg te vinden: Hongarije, België, Luxemburg, Frankrijk, Duitsland, Denemarken, Oostenrijk, Zwitserland, Zweden, Amerika en natuurlijk Nederland. Bekende namen als Chardon, Freund en Dobrovitz maken hun opwachting. Tijdens Pony Driving Salland wordt bovendien het Nederlands kampioenschap verreden. Naast prachtige sport biedt Pony Driving Salland bezoekers een gevarieerd en aansprekend programma. De toegang is gratis.

Dit jaar is de strijd tijdens Pony Driving Salland extra spannend doordat de Nederlandse ponymenners strijden om het Nederlands Kampioenschap. De Koninklijke Hippische Sportbond [KNHS] heeft voor 2011 de Nederlandse kampioenschappen voor mennen pony’s toegewezen aan Pony Driving Salland. Daar zijn wij de KNHS zeer erkentelijk voor. In de voorbereiding naar het Wereldkampioenschap, dat van 22 tot en met 25 september 2011 wordt verreden in Lipica, Slovenië, ontmoet de mentop elkaar in Giethmen

Bekende namen komen naar Pony Driving Salland, zoals Bram Chardon met zijn vierspan pony’s, de zoon van veelvoudig wereldkampioen IJsbrand Chardon. Maar ook Jószef Dobrovitz jr. zoon van de internationaal zeer succesvolle gelijknamige Hongaarse menner. En we zijn benieuwd naar de prestaties van Marco Freund, de zoon van de individuele wereldkampioen vierspan paard uit 1994 van Michael Freund.

Vier dagen topsport, vier dagen entertainment. Op 23 en 24 juni rijden de menners met hun pony’s dressuurproeven om stil van te worden. Op zaterdag 25 juni rijden de menners de spectaculaire marathon met 8 prachtige hindernissen. En op 26 juni wordt de strijd beslist met een superspannende afsluitende vaardigheid.

De wedstrijdlocatie in Giethmen is prachtig gelegen aan de voet van de Lemelerberg. Naast prachtige sport biedt Pony Driving Salland bezoekers een gevarieerd en aansprekend programma. Voor jong en oud. Voor elk wat wils.

• Een gezellig strodorp met leuke stands.

• Lekker eten en drinken.

• Leuke kinderactiviteiten.

• En de gezellige sfeer waar Salland bekend om staat.

Een dagje Pony Driving Salland is een familiedag bij uitstek. Toegang voor dit sport- en recreatie-evenement is alle dagen gratis. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid. Meer informatie: www.ponydrivingsalland.nl

Lees ook

Dirk Beldman vertrekt als hoofdtrainer van VV Lettele

LETTELE – Dirk Beldman, trainer van het eerste elftal van VV Lettele, heeft aangegeven aan …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.