marienberg wint eigen boardingtoernooi

De Boardingcommissie is blij met haar nieuwe sponsor die inmiddels al veertig jaar bestaat en uitgegroeid is tot de grootste bloemenhandel in Noord-Oost Overijssel met negen vestigingen. Voor het tweede opeenvolgende jaar wist de organiserende vereniging Mariënberg beslag te leggen op de prestigieuze titel en een geldbedrag van meer dan 200 euro.

Een knappe prestatie aangezien de ploeg door blessures maar beschikte over één echte aanvaller. Maar laatste man Arjan Peters ontpopte zich gaandeweg het toernooi als een aanvaller die het de verdediging van de tegenstanders flink lastig maakte. De roodzwarten werden eerste in hun poule waar Bergentheim tweede werd. In de andere poule stond ZZVV uit Zuidwolde na vier wedstrijden bovenaan, gevolgd door de Vroomshoopse Boys. Tweevoudig winnaar Dalen werd tiende en laatste maar had wel de mooiste speech bij de prijsuitreiking.

In de kruisfinales zegevierde Mariënberg met 3-0 over de Boys en won Banthum met 5-1 van ZZVV. Vervolgens wonnen de Boys de kleine finale met 4-3, Boys derde plek en 121 euro, ZZVV vierde.

De grote finale was een spannende totdat de scheidsrechter een speler van Bergentheim met rood van het veld stuurde en Chiel-Jan Schuldink een tijdstraf kreeg van twee minuten wegens commentaar. Jammer dat het een te flink stempel drukte op een verder super verlopen en sportief toernooi. Mariënberg won met 6-2 en Arjan Peters tekende voor het slotaccoord door de laatste goal achter Banthum-goalie Karel Pullen te schieten. Mariënberg kwam door de winst van deze 16e editie en die in 2010 en 2006 naast Bergentheim die het unieke toernooi ook al drie keer op zijn naam wist te schrijven.

Einduitslag 16e editie: 1. Mariënberg, 2. Banthum, 3. Vroomshoopse Boys, 4. ZZVV, 5. Voorwaarts, 6. OZC, 7. Bruchterveld, 8. DVO’71, 9. Kloosterhaar, 10. Dalen.

Voor een terugblik op vijf weken Boardingvoetbal en foto’s, kunt u kijken op www.vvmarienberg.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.