Home / archiefcentraal / lekker weg in eigen land

lekker weg in eigen land

De oude koeschuur die al jaren werkeloos op het erf stond, heeft plaats gemaakt voor een splinternieuwe groepsaccommodatie, die eigenhandig is ingericht door eigenaars Wilco en Roselin. “Een waagstuk tijdens de crisis? Nee hoor”, verzekert Wilco. “De groepsaccommodatie in ons achterhuis draait goed, dus we dachten al langere tijd aan uitbreiden. Toen de KITO-regeling in beeld kwam, was het echt zoiets van nu of nooit.”

Aan het aantal boekingen is de crisis volgens Roselin niet te merken, wel aan het bestedingspatroon van de gasten. “Wij werken nauw samen met slagerij Kouwen en bakkerij Koggel, via ons kunnen onze gasten bij hen vers vlees en vers brood bestellen. Dat wordt tegenwoordig een stuk minder gedaan. Er wordt nu veel meer gebruik gemaakt van de supermarktservice; een paar dagen voor de gasten komen, kunnen ze de levensmiddelen bestellen die ze nodig hebben. Dat wordt dan op de dag van aankomst keurig bezorgd door de C1000 uit Den Ham. Op de dag van vertrek wordt alles wat over is, weer opgehaald. Voor de gasten is dat echt ideaal.”

Ook ideaal is dat de gasten geen linnengoed mee hoeven te nemen, want de zachte bedden op de twee-, drie- en vierpersoonskamers worden netjes opgemaakt door Wilco en Roselin. Ook keukenlinnen is aanwezig. “Het enige dat mensen mee hoeven te nemen zijn handdoeken en natuurlijk hun kleding.”

Het stel is inmiddels de derde generatie die de vakantieaccommodatie runt. “Mijn oma is al voor de tweede wereldoorlog begonnen met een camping en mijn ouders hebben het later overgenomen”, vertelt Wilco. “Zij hebben het toen uitgebreid met een kampeerboerderij waar vooral scholen en sportverenigingen kwamen. Dat vonden wij niets, dus toen Roselin en ik het van mijn ouders overnamen hebben we er meteen een luxe accommodatie van gemaakt.” De Reggehoeve is het hele jaar geopend. “Er is hier altijd wel iets te doen, wandelen, fietsen, varen, zwemmen, noem maar op.”

Op 9 en 10 juni houdt de familie van Gerresheim open huis. Kijk op www.nieuwe-brug.nl voor meer informatie.

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.