Home / archiefcentraal / landjuweel de hoeve zet haar deuren open

landjuweel de hoeve zet haar deuren open

Ruim 230 zorgboerderijen zetten hun deuren, stallen en tuinen open op zaterdag 21 juni. Het Nederlandse publiek kan op deze landelijke open dag kijken en proeven op de zorgboerderij.

Zorgboerderij Landjuweel de Hoeven in Dalfsen is één van de 230 bedrijven die meedoet aan de open dag op 21 juni. Van 10.00 uur tot 16.00 uur verwelkomt de zorgboer(in) belangstellenden graag. Een mooie gelegenheid om te horen, zien en beleven wat de combinatie van landbouw en zorg in je regio inhoudt. Je kunt van deelnemers zelf horen hoe het is om op een zorgboerderij te werken, door middel van proeverij, speurtocht voor kinderen, natuurlijke jams, kruideninformatie/rondleiding.

Wat is een zorgboerderij?

Een zorgboerderij is een agrarisch bedrijf dat deelnemers met een verstandelijke beperking, personen met een psychische hulpvraag, jongeren uit de jeugdzorg, mensen met een burn-out, kinderen met ADHD, dementerende ouderen of andere personen met een zorg- of hulpvraag, een dagbesteding, arbeidstraining of begeleide (werk)plek biedt. Het verschijnsel zorgboerderij is een snelgroeiend fenomeen. Waar in 1998 nog slechts vijfenzeventig boerderijen zorg aanboden, telt ons land vandaag de dag maar liefst 900 zorgboerderijen. Ondanks deze sterke groei is nog lang niet iedereen op de hoogte van de vele mogelijkheden en de kwaliteit van de zorgboerderij. De open dag is dus een mooi moment om daar mee kennis te maken.

Lijst van deelnemende zorgboerderijen

Op www.landbouwzorg.nl kun je lezen welke zorgboerderijen in Nederland op de open dag hun staldeuren open zetten voor het publiek. Wanneer je na het bekijken van deze website nog vragen hebt over de open dag of over landbouw en zorg in het algemeen, kun je contact opnemen met het steunpunt.

Lees ook

Jeugdige Ommenaar zet zich in voor gezonder Ommen

OMMEN – Onlangs nodigde Wethouder Ko Scheele met onder andere jeugd, onderwijs, cultuur en sport …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.