Home / archiefcentraal / komkommertied veur vorie vana

komkommertied veur vorie vana

Voorzitter Berend Jan Schuldink kon bijna alle leden welkom heten op de Algemene Jaarvergadering. Het jaarverslag van secretaris Chris Stuut en het financieel verslag van penningmeesteresse Jennie Kamp werden zonder op of aanmerkingen goedgekeurd. De voorzitter keek terug op een zeer geslaagd toneelseizoen waarin weer veel uitvoeringen in de hele regio zijn verzorgd.

Bijzonder waren de eigen uitvoeringen in De Voorveghter waar Vorie-Vana twee avonden de zaal helemaal vol kreeg. Het nieuwe blijspel wat Vorie-Vana op het repertoire heeft staan is het allernieuwste toneelstuk van de Drentse schrijver Herman van der A.

Het blijspel speelt zich af in het kantoortje van de groentewinkel van Geert Platje die naast de groentewinkel ook een behoorlijk grote kwekerij heeft met komkommers, bloemkolen en aardbeien. Zijn vrouw is overleden en zijn enige zoon woont in een huisje in het dorp. Om te overleven rijdt Geert ook nog op een taxibus. Hij kan amper het hoofd boven water houden, maar als er dan dorpsbewoners zijn die hem gaan dwarsbomen lijkt het gauw gebeurd met het tuinders bedrijf. Gelukkig wordt daar op tijd een stokje voor gestoken.

De rollen zijn verdeeld door het bestuur en regisseur Chris Stuut kan weer over de hele spelersgroep beschikken. De eerste repetities zullen deze week beginnen. De eigen uitvoeringen staan gepland op 13 en 14 januari 2012 in De Voorveghter in Hardenberg.

Lees ook

Jeugdige Ommenaar zet zich in voor gezonder Ommen

OMMEN – Onlangs nodigde Wethouder Ko Scheele met onder andere jeugd, onderwijs, cultuur en sport …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.