Home / archiefcentraal / koers op de n34 tijdens bissingh wielerronde

koers op de n34 tijdens bissingh wielerronde

Ook nieuw is dat de wielrenners dit jaar op de eerste dag van de Ommer Bissingh, woensdag 13 juli, hun wedstrijden rijden. Tot slot organiseert de hoofdsponsor Rabobank Vaart en Vechtstreek Ommen in samenwerking met co-sponsoren Alfa Accountants en restaurant Flater een VIP-bedrijfsarrangement. Sponsorende ondernemers kunnen tijdens een volledig verzorgde avond het wielerspektakel van dichtbij ervaren.

Open Ommer Kampioenschap

De eerste wedsrijd voor de categorie Sportklasse start om 17.00 uur. In totaal rijden zij 43 ronden en leggen hiermee een afstand van 50 kilometer af. Daarna is tijd voor de niet-licentiehouders. Voor de derde keer wordt het Open Ommer Kampioenschap verreden om 19.00 uur. De wedstrijd die steeds populairder wordt is bestemd voor iedereen die een racefiets en een helm heeft, maar geen KNWU-licentie. Aanmelden kan via de website www.bissinghwielerronde.org Tot slot zijn om 20.00 uur de amateurs aan de beurt. Zij rijden 51 rondes (60km). Vorig jaar won in deze categorie Marcel Alma.

Aanleiding

De organisatie heeft gekozen voor het nieuwe parcours, omdat zij de overlast voor omwonenden tot een minimum wil beperken en de renners een nieuwe uitdaging aan te bieden. ‘Als een paal boven water stond dat we verbinding willen houden met de Ommer Bissingh. Het is de afgelopen jaren gebleken dat de beide evenementen elkaar prima aanvullen,’ aldus Frank Schuurman en Jeroen Engelsman. ‘We hebben dan ook snel goede afspraken kunnen maken met het Bissingh-bestuur. Ook onze sponsoren zijn enthousiast over deze nieuwe ronde en we weten dat sommige renners zich nu al verheugen om over de N34 naar de finish te mogen sprinten,’ vervolgen beide heren.

Het nieuwe parcours gaat rondom de Voormars en sluit hiermee niet een totaal woonblok af. ‘Niet dat we daar problemen door kregen. De buurtbewoners hebben altijd uitstekend meegewerkt en daarvoor bedanken wij hun, ’aldus Frank en Jeroen. Het houdt wel in dat de bewoners langs de Voormars en de Markt tijdelijk tussen 16.00 en circa 21.00 uur niet met de auto voor hun huis kunnen komen. ‘De zijstraten blijven wel open voor het verkeer en de organisatie gaat de bewoners nog per brief informeren.

Meer informatie (uitslag en foto’s) op www.bissinghwielerronde.org

Lees ook

Wim Frijling Brouwers’ Dalfsen Open tennistoernooi

DALFSEN – Vanaf afgelopen donderdag tot en met zondag werd bij DLTC Gerner in Dalfsen, …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.