knallende opening nijenhaghen

Nijenhaghen heeft een grondige verbouwing ondergaan en deels een nieuwe bestemming gekregen. Mensen met een verpleeghuisindicatie kunnen hier nu ook wonen. De Saxenburgh Groep staat voor die groep bewoners garant voor 24-uurs zorg.

In een bomvolle ontmoetingsruimte benadrukte Pauline Terwijn van de Raad van Bestuur van de Saxenburgh Groep de functie van Nijenhaghen als plek waar wonen en welzijn hand in hand gaan en waar de bewoner zelf bepaalt welke zorg hij wil. Directeur Jan Sinke van Woningstichting de Veste, verhuurder van het complex, dankte de bewoners voor hun geduld tijdens de renovatie. “U heeft een jaar lang in het stof en lawaai gezeten en bent van hot naar her gesleept.” Desondanks kreeg de woningstichting een waarderingscijfer van een negen. Gezien de buurtfunctie van Nijenhaghen heeft de stichting geld willen steken in een flinke renovatie van het gebouw.

Wethouder Ko Scheele van de gemeente Ommen stelt dat woonbehoeften veranderen. “In Ommen willen we het mogelijk maken, dat u in de toekomst kunt wonen waar u dat wilt, zolang dat kan. Levensbestendig wonen.” De zorg die de Saxenburgh Groep in Nijenhaghen biedt, ondersteunt het beleid van de gemeente hierin. ”Nijenhaghen krijgt de functie van wijksteunpunt, zowel voor de bewoners zelf als voor de buurt. Dat is een enorme impuls in de wijk.”

Nijenhaghen in Ommen beschikt over 55 appartementen voor zelfstandig wonende ouderen en 24 zorgwoningen, voor mensen met een lichamelijke beperking. Doordat het complex beschikt over een ruimte voor begeleide groepsactiviteiten, goed ingerichte fitnesszaal (met behandeling) en een recreatieruimte zal Nijenhaghen een eerste aanzet vormen tot invulling van de wijkservicefunctie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.