Home / archiefcentraal / jeugd zenpc kampioen marathon lemmer

jeugd zenpc kampioen marathon lemmer

. De verenigingen moesten met een team van maximaal acht personen, niet ouder dan 15 jaar 2,5 uur zwemmen. De vereniging die de grootste afstand aflegde had gewonnen. Het team van de zwemclub van Nieuwleusen bestond uit Niels Kragt, Marieke Kragt, Lara Hekkert, Manon Compagner, Lise Klein Ganseij, Klarieke Fidom en Laura Compagner.

De marathon begon met zeven minuten estafette. De zwemmers moesten zeven minuten lang om de beurt vijftig meter zwemmen. Lemmer begon sterk en nam in het begin de leiding. Nieuwleusen begon aan een inhaalrace. Na de estafette zwom iedere zwemmer zeven minuten achtereen. Dit in een tijdsbestek van iets meer dan twee uur. Aan het eind van de marathon werd er weer een estafette gehouden van twee minuten. In de laatste estafette konden de leden alles geven om de eerste plaats veilig te stellen.

Na de marathon was er een ploegleiderspel. De ploegleiders kregen steeds een gezegde op een stuk plastic. Dit moest naar het midden van het bad worden vervoerd. Ook kregen ze de antwoorden. Deze moesten samen worden gevoegd en de winnaar hiervan kregen een leuke attentie. Hugo Haan zwom voor de zwemclub van Nieuwleusen. Ondanks dat hij veel stukken had vervoerd kreeg hij niet genoeg antwoorden om te winnen.

De uitslag van de marathon is uiteindelijk geworden: 1. Nieuwleusen 8300 meter, 2. Lemmer 8100 meter, 3. Vledder 6250m, 4. Emmeloord 6100 meter, 5. Wolvega 5875 meter en 6. Nijeveen 5850 meter.

Lees ook

Dirk Beldman vertrekt als hoofdtrainer van VV Lettele

LETTELE – Dirk Beldman, trainer van het eerste elftal van VV Lettele, heeft aangegeven aan …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.