inloopavond avondcursus bloemdesign

De avondcursus is bedoeld voor iedereen die (semi-)professioneel met bloemen wil gaan werken. Denk aan het werken in een bloemenwinkel en het geven van workshops en demonstraties. In deze tweejarige avondcursus wordt uitgebreid aandacht geschonken aan het maken van handgebonden boeketten, corsages, schaalarrangementen, voorwerpversieringen, tafeldecoraties, bruidsboeketten, graftakken, vaasarrangementen en wanddecoraties. Ook theoretische onderdelen als bedrijfskunde (winkelpresentatie/-inrichting, verkoopbevordering, begroten), esthetische vorming (compositie- en vormleer, kleurenleer, stromingen), sortimentskennis en algemene vakkennis en adviezen komen uitgebreid aan de orde.

De lessen worden verzorgd door een enthousiast docententeam met een jarenlange achtergrond in de bloemsierkunst. Na twee jaar wordt de cursus afgesloten met een examen en een expositie op De Groene Welle.

De officiële naam voor deze cursus is DFA, wat staat voor Dutch Flower Arrangements. DFA is opgezet door de officiële brancheorganisatie voor Nederlandse bloemisten, VBW Centrale Vereniging Bloemendetailhandel, samen met een aantal binnen- en buitenlandse licentiescholen. De cursus is opgenomen in een gedegen lijn van beroepsopleidingen met een eigen examensysteem. De bijbehorende diploma’s zijn erkend door het Nederlandse Ministerie van Economische zaken, Landbouw en Innovatie en staan hoog aangeschreven in de Nederlandse bloemenwereld.

De inloopavond vindt plaats op De Groene Welle, Koggelaan 7 in Zwolle, lokaal 013. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Cursusonderwijs & Contractactiviteiten van De Groene Welle (038) 467 11 20. Aanmelden voor deze avond kan per mail op vulpen@groenewelle.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.