informatieavond ommen zuid druk bezocht

Het project ‘IROZ’ (Integrale Reconstructie Ommen Zuid) bestaat uit vier deelprojecten: Herstructurering Stationsweg en omgeving, vervanging en afkoppeling riolering Ommen Zuid, spoorovergang en opwaardering stationsomgeving.

De aanpak van de stationsomgeving is inmiddels van start. Maar de komende periode wordt ook de Stationsweg aangepakt en opnieuw ingericht. Daarnaast krijgen bewoners in delen van het gebied het aanbod om het riool af te koppelen. Twee projecten waarbij de gemeente de betrokkenen in een vroeg stadium bij betrekt. Dit gebeurde tijdens twee bijeenkomsten voor de bewoners en een afsluitende inloopavond voor overige belangstellenden op woensdagavond 8 juni.

De gemeente gaat de Stationsweg herstructureren. De Stationsweg is de afgelopen 40 jaar nauwelijks veranderd, terwijl de verkeersintensiteit, zowel van het gemotoriseerd verkeer als het fietsverkeer, enorm is toegenomen. Met de herstructurering moet de verkeersveiligheid voor alle verkeersdeelnemers worden vergroot. Daarnaast wil de gemeente de totale leefomgeving aantrekkelijker te maken.

Het project ‘Vervanging en afkoppeling riolering’ omvat het vervangen van de ca. 60 jaar oude riolering die aan het einde is van de levensduur en het afkoppelen van verhard oppervlak. Regenwater afkoppelen betekent dat het schone regenwater niet meer vermengd met het afvalwater van uw woning via een rioolbuis wordt afgevoerd naar de zuivering om daar gezuiverd te worden. De werkzaamheden gaan plaatsvinden in delen van de: Stationsweg, Zeeserweg, Zwolseweg, De Schammelte, Wilhelminastraat, Wolfskuilstraat en Hammerweg. Het afkoppelen is vrijblijvend en tijdens de informatieavond inventariseerde de gemeente wie bereid is om verhard oppervlak op eigen terrein af te koppelen. De gemeente gaat ter zijner tijd in overleg met de eigenaar van het pand hoe en op welke manier de afkoppeling kan worden gerealiseerd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.