hulpdiensten bij de kinderopvang

“Respect voor en hulp aan dieren kan niet jong genoeg worden bijgebracht”, aldus Bartjan Bakker, afdelingsmanager Noord-Overijssel van de Dierenbescherming.

“Naast hulpdiensten voor mensen zijn ze ook supernoodzakelijk voor dieren. Dierenambulance-medewerkers vertelden de kinderen dan ook wat ze elke dag doen: gewonde en zieke dieren helpen en weer beter maken door ze naar de dierenarts, het asiel of een andere opvang te brengen”, vertelt Bakker. Voor alle kinderen waren er stickers en clubbladen van Kids for Animals, de jeugdafdeling van de Dierenbescherming.

Overweldigend

Het bezoek van de huldiensten maakte veel indruk op de kinderen. “Alleen al het kijken naar een politieauto is voor de kleintjes, die 1 tot 4 jaar oud zijn, overweldigend. Ter voorbereiding hadden we in de speelhal een thematafel gemaakt met foto’s van een brandweerwagen, een politieauto en een dierenambulance”, aldus pedagogisch medewerker Ilona Hogeman.

De hulpdiensten komen elk twee jaar naar ‘t Hummelhof. Dit jaar had het kinderdagverblijf voor het eerst de dierenambulance uitgenodigd: “Dieren staan dichter bij kinderen dan wij denken”, verklaart Hogeman die de activiteit samen met collega Miranda Kamp had georganiseerd.

De dierenambulance

De twee dierenambulances van de Dierenbescherming afdeling Noord-Overijssel rijden jaarlijks bijna 800 keer uit: zowel overdag als ‘s nachts. Ze helpen gewonde en zieke huisdieren, maar ook dieren in het wild, vooral vogels met gebroken pootjes of vleugels. De dierenambulances kunnen hun werk doen dankzij de inzet van vele vrijwilligers en de giften van betrokken mensen. De Dierenambulance Noord-Overijssel zoekt nog nieuwe collega’s. Kijk voor meer informatie op www.noordoverijssel.dierenbescherming.nl.

Andere activiteiten

Regelmatig organiseert kinderdagverblijf ‘t Hummelhof zinvolle activiteiten zoals op bezoek gaan bij de bewoners van verzorgingshuis De Hulstkampen. Ook wordt er aandacht besteed aan Dierendag en de Kinderboekenweek en is er één keer per jaar een Opa & Oma Week. Twee keer per week is er ‘Peuterplus’: voor kinderen vanaf 3 jaar wordt dan een educatieve activiteit georganiseerd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.