Home / archiefcentraal / handicapnl dankt alle gulle gevers

handicapnl dankt alle gulle gevers

Handicap.nl is de fondsenwervingsorganisatie van de Ango (Algemene Nederlandse Gehandicapten Organisatie). Het geld dat Handicap.nl ophaalt met de landelijke collecte gaat o.a. naar het Ango fonds. Vanuit dit fonds wordt individuele financiële hulpverlening betaald aan mensen die buiten elke regeling van de Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en zorgverzekeraar vallen.

Hulpverlening die hard nodig is om de gehandicapte medemens een volwaardig leven te geven met hun beperking of chronische ziekte. Eigen regie en niet (altijd) afhankelijk te zijn van anderen. Dit kan met een sta-op stoel of een matras, maar ook met een autoaanpassing zodat iemand weer kan gaan werken en een eigen inkomen kan verdienen. Ook vinden wij het sociale aspect belangrijk en kan men bijvoorbeeld een bijdrage vragen voor de aanschaf van een computer om via het internet contacten te leggen of voor een hobby of (vrijwilligers)werk.

De Ango geeft ook juridisch advies en belastingadvies aan mensen met een beperking. De Ango heeft hiervoor in het hele land adviseurs, dit zijn vrijwilligers die door Ango worden opgeleid. Contactgegevens zijn te vinden op de website www.ango.nl. Handicap.nl dankt haar 17.000 vrijwilligers die de tijd hebben genomen om zich in te zetten voor de belangen van mensen met een handicap.

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.