Home / archiefcentraal / groen licht voor het pinksterpaasvuur

groen licht voor het pinksterpaasvuur

Brandweer Nieuwleusen geeft groen licht voor het aansteken van de Paasbult aan de Paltheweg in Nieuwleusen. “Op voorwaarde dat er geen code oranje is”, meldt Bert Brinkman, Postcommandant bij de brandweer.

Na vergaderen is besloten door de Paasvuurcommissie van de Brandweer Nieuwleusen om de Paasbult te laten branden op zaterdag 11 juni in het Pinksterweekeinde. Een Pinksterpaasvuur wordt het dus. Het vuur wordt om 19.00 uur ontstoken aan de Paltheweg. Tijdens het Pinksterpaasvuur is er de mogelijkheid om consumpties en lekkere hap te kopen en bij de ingang zal er een collectebus staan ten gunste van een goed doel. “De pot wordt verdeeld na de verbranding van de bult en dan wordt ook beslist welk doel de donatie mag ontvangen” alsdus Bert Brinkman.

Vorig jaar hebben de Gehandicaptenvereniging Taveno, Stichting Hand in Hand, Motorrijders Gaan voor Gehandicapten Nieuwleusen, het Palthehofmuseum en het verzorgingshuis De Hulstkampen een gift mogen ontvangen naar aanleiding van de collecte bij de paasbult. Houd de site www.natuurbrandgevaar.nl in de gaten of het Pinkstervuur doorgaat.

Lees ook

Auto belandt in sloot langs N758 in Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN – Een automobilist is maandagavond gewond geraakt na een ongeval op de N758 bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.