Home / archiefcentraal / goldn zende groep naar wereld jamboree

goldn zende groep naar wereld jamboree

Het thema van de tweeëntwintigste Wereld Jamboree is “Simply Scouting”. Het Nederlandse contingent bestaat uit negenhonderd jeugddeelnemers, honderd troepstafleden, en nog eens vijfhonderd IST’ers (het Internationaal Service Team). Vanuit ongeveer honderdvijftig verschillende landen komen in totaal ongeveer 30.000 scouts bij elkaar in Rinkaby, Zweden. De Wereld Jamboree zelf duurt tien dagen, waarbij de scouting nog een dag van te voren komt opbouwen, en een dag later afbreekt. Hiervoor is er een voorreis in Denemarken. In totaal zijn de kinderen twintig dagen van huis, van 20 juli tot en met 8 augustus.

Tijdens de voorreis zitten de scouts de eerste paar dagen op een scoutingterrein in Denemarken, ongeveer 100 kilometer van Kopenhagen. Daarna hebben ze de kans om een paar dagen bij mensen thuis in Denemarken de sfeer te proeven, en de cultuur mee te maken, de ‘home hospitality’. Tijdens de WJ gaan de scouts met hun troep bestaande uit 36 jeugddeelnemers en 4 troepstafleden, de “framboosjes” twee dagen van het terrein af en gaan ze primitief kamperen in Zweden. Ook kan er worden meegedaan aan een heleboel activiteiten, zoals bungeejumpen, kanoën, skydiven, duiken of surfen. Meer informatie is te vinden op www.scoutingnieuwleusen.nl

Lees ook

Auto belandt in sloot langs N758 in Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN – Een automobilist is maandagavond gewond geraakt na een ongeval op de N758 bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.