Home / archiefcentraal / goedkope rijbewijskeuringen in ommen

goedkope rijbewijskeuringen in ommen

Aparte aandacht verdient de categorie automobilisten, van alle leeftijden, van wie de gezondheidstoestand is gewijzigd terwijl het rijbewijs nog geldig is. Mensen die te maken krijgen met CVA’s (beroerten), oogaandoeningen, multiple sclerose, dementie, maar ook suikerziekte of ADD/ADHD, doen er goed aan om, dit tussentijds bij het CBR te melden.

Voor hun eigen veiligheid en die van anderen, maar ook met het oog op hun verzekering. Wanneer er onverhoopt een ongeluk gebeurt en er komt een niet gemelde aandoening aan het licht, kan dat nare gevolgen hebben. Deze tussentijdse melding kan men doen door het kopen van een Eigen Verklaring bij de gemeente. Een arts moet dan een aantekening hierop plaatsen.

Sinds 2005 is een medische keuring ook verplicht bij het behalen van en het verlengen van het rijbewijs C/D/E. Veel chauffeurs zijn hiervan niet op de hoogte en komen hier pas achter op het moment dat zij bij de gemeente het rijbewijs willen laten verlengen. Deze groep komt hierdoor in tijdnood. Heeft men dit rijbewijs beroepshalve nodig dan kan het helpen om een werkgeversverklaring of een uittreksel van de KvK naar het CBR te sturen waarin dit wordt vermeld. Tip: loopt de procedure nog bij het CBR en is het rijbewijs verlopen, meld dit dan bij de verzekeringsmaatschappij.

Waar kan men terecht

Voor automobilisten uit Ommen en omgeving die een makkelijke en voordelige manier zoeken, organiseert Regelzorg regelmatig een keuringsdag bij Kerkelijk centrum De Kern, Bouwstraat 21 in Ommen. De kosten bedragen 35,00 euro. Chauffeurs jonger dan 70 jaar met een groot rijbewijs kunnen terecht in Hoogeveen, zij betalen 55,00 euro voor de keuring.

Een afspraak maken kan tijdens kantooruren met het landelijke afsprakenbureau van Regelzorg via 088 – 23 23 300 of via www.regelzorg.nl.

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.