Home / archiefcentraal / fantastische wandeldriedaagse in dalfsen

fantastische wandeldriedaagse in dalfsen

“Hierdoor is de organisatie beter herkenbaar en aanspreekbaar. De jasjes waren gelukkig nog niet echt nodig. Met een fantastisch aantal deelnemers van 1155 gingen we op maandagavond van start. De wandelaars werden verrast met een zweetbandje in verband met het eerste lustrum. Onderweg werd iedereen getrakteerd op een broodje knakworst”, aldus één van de organisatoren. Dinsdagavond werd onder prachtige weersomstandigheden de route achter het station gelopen. Voor een groot deel ging de route door het bos wat heel veel mensen op plekjes deed komen waar ze nog nooit geweest waren. Onderweg kregen de wandelaars nog een rugzakje en een ijsje.

Voor het eerst in de geschiedenis van de Dalfser Wandeldriedaagse was er op de woensdagavond deelname van een groep bewoners van Zorgcentrum Rosengaerde en cliënten van de Zonnebloem. Zij genoten zichtbaar van hun route over de bellingerweer met een pauze bij de ijsbaan. Voor de overige wandelaars ging de wandeling door “de Polhaar” richting “het Gernerbos” en via het Slingerlaantje en Bellingeweer terug naar het dorp.

Op het kerkplein verzamelde iedereen zich voor het defilé en werden de welverdiende medailles uitgedeeld. Burgemeester Noten deelde de medailles uit aan de bewoners van Rosengaerde en de cliënten van de Zonnebloem met hun begeleiders. Onder aanvoering van de muziekverenigingen Excelsior en Polyhymnia volgde als afsluiting het defilé vanaf het kerkplein langs zorgcentrum Rosengaerde naar de Trefkoele. Daar kregen alle wandelaars een lekker taartje en werden de prijzen uitgereikt door burgemeester Noten.

Bij de bedrijven ging de beker naar Buitenplaats Gerner. Op de korte afstand ging de eerste prijs naar Sjaloom met groepnummer 26. De Tweede prijs was voor de Nieuwe Uitleg met groepnummer 9 en de derde prijs was voor de De Polhaar met groepnummer 3. Voor de lange afstand ging de eerste prijs naar de De Carrousel, tweede prijs naar de Nieuwe Uitleg met groepnummer 39 en de derde prijs was voor de Sjaloom met groepnummer 49.

“Hiermee eindigde deze fantastische wandel3daagse die alleen mogelijk is dankzij alle sponsoren, EHBO en alle vrijwilligers, waarvoor namens het bestuur hartelijk dank. Voor een groot aantal, wandelaars zit het er echter nog niet op. Zij doen ook nog mee aan de Datrion, en gaan nog drie dagen fietsen en vier dagen zwemmen, waarna zij op 16 september een datrionstaander en een datriondiploma uitgereikt krijgen door Burgemeester Noten in het gemeentehuis van Dalfsen”, meldt het bestuur van de Wandeldriedaagse in Dalfsen. Voor meer informatie of je reactie kijk op www.wandel3daagse.nl

Lees ook

Politie heeft winkeldief in Dalfsen na achtervolging te pakken

DALFSEN – In Dalfsen is een winkeldief dinsdagmiddag al snel in zijn kraag gevat. Bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.