Home / archiefcentraal / familie batterink scoort voor milieu

familie batterink scoort voor milieu

“Goede actie! We gaan nog bekijken waar we de VVV-cheques voor gaan gebruiken”, aldus de enthousiaste winnaar die op de actie attent was gemaakt door telvisiecommercials en de lege batterijen had ingeleverd bij de Hema. “De lege batterijen deponeren wij halfjaarlijks. Dit komt dan jaarlijks uit op zo’n 50 lege batterijen. Wij verzamelen al meer dan vijf jaar lege batterijen om een steentje bij te dragen aan het milieu.”

Door lege batterijen in te leveren, maakt iedereen het gehele jaar door kans op het winnen van een van de honderden prijzen. Hoe? Door naam, adres en telefoonnummer op een briefje te schrijven en dat samen met tien lege batterijen in een zakje te stoppen. Dit zakje kan in de inzamelton of box bij één van de ruim 17.000 deelnemende supermarkten en andere winkels worden gedeponeerd. Inleveren kan ook bij het gemeentedepot of de chemokar.

Elke maand is er een trekking uit de door Stibat opgehaalde zakjes met batterijen. Het maandelijkse prijzenpakket bestaat uit een reischeque van 2.000 euro en vijftig VVV irischeques van 50 euro. Via radiocommercials, flyers en e-mail nieuwsbrieven vestigt de stichting regelmatig de aandacht op deze actie. De informatie is ook te vinden op de website van Stibat (www.legebatterijen.nl), waarop elke maand de prijswinnaars bekend worden gemaakt.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.