even knippen in de middagpauze

Door Erna Ekkelkamp –

Ze heeft inmiddels zestien jaar ervaring in de vingers. Na jarenlang in een salon te hebben gestaan, heeft Stegeman er nu voor gekozen om zelfstandig verder te gaan. Niet tussen de vier muren van een kapsalon, maar steeds weer op een andere locatie. “Ik heb altijd met plezier in de salon gewerkt, al moet ik zeggen dat ik de keren dat ik bij mensen, die bijvoorbeeld ziek waren of kinderen met extreme kappersangst hebben, aan huis kwam knippen, het allerleukste vond”, vertelt de kapster. “Omdat ik inmiddels zelf een gezin heb en mijn werktijden daarop graag een beetje wil aansluiten, heb ik dit voorjaar besloten de stap te wagen en als mobiele kapster te gaan beginnen. Ik ben inmiddels een paar weken bezig en het bevalt me nog beter dan ik had gedacht.”

Het mooiste vindt ze de afwisseling en de gezelligheid. “De ene keer sta ik ‘s ochtends in een nieuwbouwwoning alle buurvrouwen uit de straat te knippen, terwijl ik ’s middags op de deel van een boerderij zit en het hele gezin daar knip, terwijl de boer om ons heen gewoon aan het werk is, en even op de stoel gaat zitten als hij aan de beurt is”, vertelt ze. “Ook wat betreft de gesprekken kan ik nu meer aandacht geven aan een klant dan toen ik in nog in de kapsalon stond, met allemaal collega’s om me heen.”

Mariska Stegeman is een allround kapster en volgt jaarlijks diverse bijscholingen, zodat ze goed op de hoogte blijft van de laatste haarmode. Dames, kinderen, heren, knippen, verven of scheren, ze draait er haar hand niet voor om. Naast thuiskappen, gaat ze zich ook storten op het bedrijfskappen. “Steeds meer collega’s in de grote steden gaan in de pauze naar bedrijven toe om daar te gaan knippen. Het gaat dan met name om heren, dameskapsels zijn, doordat er ook vaak geverfd moet worden, net wat bewerkelijker en kosten daardoor meer tijd. Ik ben ook van plan om dit te gaan doen. Wanneer een aantal heren op het werk geknipt wil worden, kunnen ze me bellen en kom ik rond de middag naar het bedrijf. Ik neem al mijn spullen mee, het enige dat ik ter plaatste nodig heb, is een hoekje waar ik kan zitten met de klanten.”

De mobiele kapster werkt op dinsdag en vrijdag de hele dag, en op maandag-, dinsdag-, donderdag- en vrijdagavond. voor informatie: (06) 146 297 03 of www.voorhaarenhem.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.