dubbelvlucht gaat naar dankelman

Door een buiengebied die de vlieglijn zou passeren was het moeilijk om het juiste tijdstip van lossen te bepalen. Op St. Quentin(371km) werd er om 11.30 uur gelost en wisten de duiven nog net voor de buien aan hun hokken te bereiken. Het was hier een duif van Gerrit Dankelman die met de eer ging strijken. Zijn duif wist met een gemiddelde snelheid van 100km/u zijn 100 medestrijders ver voor te blijven.

Op de dagfondvlucht vanuit Pithiviers(570km) werden de duiven om 10.00 uur vrijgelaten en kregen de duiven op de laatste 50km te maken met buien op de vlieglijn, en kwamen er verschillende met een nat verenpak thuis. Toch keerden wel alle duiven keurig op hun hokken terug. Het was hier een duif van André Dankelman die het best bestand was tegen de buien. Om 16.03 uur landde zijn eerste duif op de klep met een gemiddelde snelheid van 94km/u.

De verdere uitslagen van St Quentin (100 duiven)Gerrit Dankelman 1, 2, 3 en 5, Gebr. Ramaker 4 en 6, Cees van Veen 7, André Dankelman 8 en 9 en Gerard Wolters 10. In het rayon 9 (1151 duiven) ging Gerrit met plaats 6 aan de haal.

De uitslagen van de vlucht uit Pithiviers (90 duiven)André Dankelman 1, 5 en 8, Gerard Wolters 2, 4, 6 en 9 en Jan v/d Veen 3, 7 en 10. In het rayon 9 (920 duiven), gingen de Ommer liefhebbers met de plaatsen 4 en 5 aan de haal

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.