drukke dagen voor de stuwzangers

Het Shantykoor ‘de Stuwzangers’ uit Vilsteren verzorgde het afgelopen weekeinde een muzikale avond in de grote tent naast de St. Brigittakerk in Ommen ten gunste van het 150 jarig bestaan van de Parochie. “Hoewel het aantal bezoekers wat tegenviel zat de stemming er behoorlijk in,” aldus Flip Jonkman, dirigent.

Flip Jonkman was op zaterdagavond wederom in Ommen aanwezig met Kerkkoor ‘Con Amore’, inclusief het Gregoriaans koor uit Dedemsvaart. Dit koor was één van de zes kerkkoren die meedeed aan het korenfestival in de St. Brigitta Kerk. “De belangstelling was overweldigend.” Andere koren die meewerkten waren koren uit Heino, Hoonhorst, Ommen. De St. Cecilia komende uit Slagharen en het dameskoor uit Vilsteren. “De Emanuel Parochie bestaat uit elf geloofsgemeenschappen. Er waren dus nogal wat koren absent,” meldt Jonkman.

Stuwzangers

Het koor ‘de Stuwzangers’ was ook actief op zaterdagavond bij de jarige Bennie Bos en tijdens het Muzikale Landleven in Luttenberg. “Met drie sessies hadden de Stuwzangers in Luttenberg veel succes!”, vertelt Jonkman, “Ook door eigen muzikale begeleiding van twee accordeons, gitaar en slagwerk. Diverse koren lieten zich begeleiden door mechanische muziek of banden die waren ingespeeld.”

Komende zaterdag 2 juli is het ‘Daggie Mooi Vilsteren’. Er worden door de Stuwzangers vier sessies verzorgd. De eerste sessie is begint om 9.30 uur bij de Rooms katholieke Kerk en de laatste is om 15.00 uur in de tent. Iedereen is van harte uitgenodigd om dit bij te wonen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.