droom in vervulling voor bas jan kollen

Door Erna Ekkelkamp – Het resultaat is een kledingzaak op het Ommer industrieterrein De Strangen.

De roldeuren van de hal waarin Kollen zijn zaak heeft gevestigd, staan uitnodigend open, zodat passanten en glimp op kunnen vangen van de uitgebreide collectie dames- en herenkleding. Kopen kan alleen op vertoon van een pasje en bij afname van minimaal twee stuks, wat met shirtjes vanaf vijf euro geen enkel probleem hoeft te zijn.

“Wij zijn het verlengde van een groothandel dus werken we met een pasjessysteem en minimale afname”, zegt Kollen. Minimaal twee stuks is meestal ook geen probleem, want de meeste klanten komen met stapels bij de kassa.” De kleding is goedkoop, maar oogt toch hip en modern. “Bij ons heb je voor 15 euro een spijkerbroek, maar het is hier geen dump met ouderwetse spullen”, verzekert de jonge ondernemer, die bewust koos voor een locatie buiten het centrum. “Iedereen kent de problemen van de grote stad, moeilijk parkeren in het centrum en vervolgens dure kleding. Als je dan wat goedkopers zoekt kom je al snel bij de H&M terecht, met kleding waar iedereen dan weer in loopt. Ik haal de kleding uit heel Europa maar het is ook eigen productie van de groothandel. Dat betekent dat ik hier naast bekende merken, ook een grote collectie unieke stukken heb hangen, wel volgens de laatste mode, maar net iets anders dan bij de H&M.”

Naast de verkoop aan particulieren, is de Jeansconcurrent vooral een groothandel voor winkels, webshops en marktkramen. Dat, en het feit dat hij een beetje achteraf zit, verklaart volgens Kollen de lage prijzen van zijn kleding. “Ik ben op donderdag, vrijdag en zaterdag open voor particulieren, de rest van de week ben ik druk met de in- en verkoop”, zegt hij. “Een super afwisselend bestaan en dat is precies waarvoor ik het gedaan heb. De zekerheid van een vaste kantoorbaan kan voor veel mensen aantrekkelijk zijn, maar het benauwde mij persoonlijk ontzettend. Ik was naast mijn werk al een tijdje bezig met de groothandel en merkte dat ik daar veel meer plezier en voldoening uithaalde. Met de zomer in het vooruitzicht, heb ik toen besloten om mijn baan op te zeggen en me helemaal in de kleding te storten”, verklaart hij. “Tot nu toe bevalt het me prima. Er is geen dag hetzelfde, en vooral het directe contact met de mensen vind ik geweldig.”

De winkel aan de Nieuwelandstraat begint langzaam maar zeker aan bekendheid te winnen. “Tijdens de optocht op Koninginnedag hebben we roze boa’s uitgedeeld onder het publiek, dat bleek achteraf een goede stunt”, lacht hij. “Mensen zijn toch benieuwd geworden waar die dingen vandaan komen.”

Openingstijden Jeans Concurrent: donderdag en vrijdag van 10.00 – 19.30 uur zaterdag 10.00 – 17.00 uur aan de Nieuwelandstraat 17a in Ommen. Kijk op www.jeansconcurrent.nl voor meer informatie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.