Home / archiefcentraal / diabetes leefstijlinterventies in kaart gebracht

diabetes leefstijlinterventies in kaart gebracht

Dit blijkt uit de inventarisatie van leefstijlinterventies en ondersteuningsbehoeften van zorgprofessionals in de diabeteszorg, die het RIVM in opdracht van de Nederlandse Diabetes Federatie (NDF) in het kader van het Nationaal Actieprogramma Diabetes (NAD) heeft uitgevoerd. Het rapport “Inventarisatie leefstijlinterventies en ondersteuningsaanbod zorgprofessionals in de diabeteszorg” is vanaf vandaag beschikbaar op de website van het RIVM.

Interventieoverzicht Diabetes mellitus

Het aanbod aan kansrijke beweeg- en voedingsinterventies voor diabetes is door het RIVM in kaart gebracht. Een beschrijving van kansrijke interventies is te vinden in het rapport. Ook is door het RIVM Centrum Gezond Leven een digitaal overzicht ontwikkeld waarin positief beoordeelde interventies voor het verbeteren van de leefstijl bij hoogrisicogroepen en diabetespatiënten worden gepresenteerd. Dit overzicht is beschikbaar op www.loketgezondleven.nl

I-database en erkenningstraject

De interventies in het digitale overzicht komen uit de interventie-database (I-database). Hierin verzamelt het Centrum Gezond Leven alle actuele leefstijlinterventies die in Nederland worden uitgevoerd. Dit helpt zorg- en preventieprofessionals om te kiezen uit het grote aanbod voor toepassing in de eigen praktijk. Voor het plaatsen van een interventie in de I-database is geen beoordeling nodig. Landelijke en regionale kenniscentra en onderzoeksinstituten kunnen zelf interventies invoeren in de I-database. De kwaliteit van de interventies kan beoordeeld worden door een onafhankelijke commissie. Erkende interventies komen bovenaan in de zoekresultaten en op de aanbevolen interventie-overzichten.

Meld ook uw interventie aan!

Wilt u uw interventie ook graag terugzien in het digitale Leefstijlinterventieoverzicht Diabetes? Het NAD nodigt je van harte uit om jouw interventie in te voeren in de I-database en aan te melden voor het erkenningstraject. Hiermee maak je jouw interventie beschikbaar voor collega-professionals en wordt het overzicht nog beter gevuld.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.