Home / archiefcentraal / deltion rallyteam in vechtdal rallysprint

deltion rallyteam in vechtdal rallysprint

De Daewoo Kalos wordt na twee jaar weer ingezet en bestuurd door Kevin Kooijman en zijn vaste navigator Hans van Goor. De equipe Eric Bolhaar/ Gert Kamphuis verschijnt zoals gebruikelijk met de Skoda Fabia World Rally Car (WRC) aan de start. Het duo is helemaal klaar voor het eendaagse evenement.

Bolhaar: “Het gaat bij de Vechtdal Rallysprint niet om winnen, maar om het vasthouden van het ritme. De Vechtdal Rallysprint telt namelijk niet voor het klassement.”

Ook de andere equipe, bestaande uit Dick Bloemendaal en Arjan Wissink is in Hardenberg van de partij. De Nissan 350Z cup verschijnt voor het eerst aan de start van de Vechtdal Rallysprint. Bloemendaal: “Ondanks dat de Vechtdal Sprint de kortste wedstrijd op onze kalender is, kijken we er erg naar uit. We hebben het volste vertrouwen in de auto en denken dat de proeven erg geschikt zijn voor de snelle 350Z.”

De drie rallyauto’s worden voorafgaand, tijdens en na afloop van de rally onderhouden door studenten uit de Deltion Rallysportklas. In deze klas zitten studenten van de niveau-4 opleiding Motorvoertuigen. Bij het onderhouden van de rallyauto’s krijgen ze ondersteuning van een groep studenten van de opleiding Veiligheid & Vakmanschap. De studenten hebben de afgelopen weken keihard gewerkt om de drie auto’s gereed te maken voor de Vechtdal Rallysprint.

De Vechtdal Rallysprint vindt zaterdag 18 juni plaats in en nabij Hardenberg. De rally bestaat uit 8 proeven van in totaal ruim 200 kilometer. Het serviceterrein bevindt zich op de parkeerplaats van Evenementenhal Hardenberg, Energieweg 2 in Hardenberg.

Het Deltion Rallyteam wordt ondersteund door; het Ministerie van Defensie, Schutte Informatisering, Aldiver, Kroes Autoschadeherstelbedrijf, Securitas, Broekhuis Verzekeringen, Wevers Sport, De Kleine Reclame, Hekon Valentijn, BioMCN, Automotive Pro, Salland Olie en Delta Press.

Meer informatie over het Deltion Rallyteam en de foto- en videoreportages van de wedstrijden staan op: www.deltion.nl/rallyteam, www.youtube.com/rallyteamdeltion en www.deltionrally.hyves.nl. Daarnaast zijn de ontwikkelingen rondom het Deltion Rallyteam te volgen via Twitter (#deltionrally).

Lees ook

Dirk Beldman vertrekt als hoofdtrainer van VV Lettele

LETTELE – Dirk Beldman, trainer van het eerste elftal van VV Lettele, heeft aangegeven aan …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.