Home / archiefcentraal / deltion rallyteam boekt goede resultaten

deltion rallyteam boekt goede resultaten

Beide equipes wisten mede dankzij de inzet van de studenten en leraren van de opleiding Motorvoertuigen en Veiligheid & Vakmanschap een top 5 notering in hun klasse te bemachtigen.

De Nissan 350Z en de Skoda World Rally Car (WRC) worden door het Ministerie van Defensie beschikbaar gesteld, met als doel meer jongeren te interesseren voor de mbo-opleiding Veiligheid & Vakmanschap. Daarnaast fungeren de rallyauto’s als aantrekkelijk onderwijsleermiddel, waar studenten van diverse opleidingen en niveaus aan werken.

De auto’s worden voorafgaand, tijdens en na afloop van iedere rally onderhouden door studenten uit de Deltion Rallysportklas. In deze klas zitten studenten van de niveau-4 opleiding Motorvoertuigen, die naast hun normale lessen extra kennis en ervaring op willen doen gericht op de rallysport. Bij het onderhouden van de rallyauto’s krijgen ze per rally ondersteuning van een wisselende groep studenten van de opleiding Veiligheid & Vakmanschap.

De equipe Eric Bolhaar/Gert Kamphuis verscheen in de WRC aan de start van de A8 klasse. Ze werden door tegenstanders als Erik van Loon, Jeroen Swaanen, Gert Huzink en Bert de Jong tot zware gevechten gedwongen op onder andere de defensielocatie de Strijpse Kampen. De equipe hield zich staande en wist de vijfde plaats te bemachtigen.

De andere equipe bestaande uit Dick Bloemendaal en Arjan Wissink verscheen zoals gebruikelijk met de Nissan 350Z aan de start van de 350Z Challenge (C8 klasse). “We begonnen vol goede moed. De auto was weer perfect geprepareerd door de studenten en leraren van het Deltion College”, aldus rijder Dick Bloemendaal. De studenten en leraren klaarden de normale service uitstekend in de slechts 20 minuten, maar technisch gezien was het onmogelijk alles tiptop in orde te krijgen. Ondanks de technische problemen wist de equipe een vierde plek veilig stellen.

Vechtdalrally

Zaterdag 18 juni staat de Vechtdalrally in en rondom Hardenberg op het programma. Naast de WRC en de Nissan 350Z verschijnt het Deltion Rallyteam tijdens dit eendaagse evenement met een Chevrolet Kalos aan de start. Deze auto fungeerde eerder als rallywagen van het Deltion Rallyteam. De Kalos wordt bestuurd door de jonge en talentvolle Kevin Kooijman en zijn vaste navigator Hans van Goor.

Meer informatie over het Deltion Rallyteam staat op www.deltion.nl/rallyteam, www.youtube.com/rallyteamdeltion en www.deltionrally.hyves.nl . Daarnaast zijn de ontwikkelingen rondom het Deltion Rallyteam te volgen via Twitter (#deltionrally).

Lees ook

Coronavirus zit OZC dwars

OMMEN – OZC zette de seizoenouverture tegen Fit Boys om in een degelijke driepunter. Het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.