Home / archiefcentraal / bram chardon winnaar pony driving salland

bram chardon winnaar pony driving salland

Hiermee is de zoon van de beroemde IJsbrand Chardon een van de jongste Nederlands Kampioen vierspan pony’s. Hij versloeg de wereldkampioen van 2007 Jan de Boer, die nipt tweede werd. Beste buitenlandse deelnemerwas de Hongaar Jozsef Dobrovitz op de derde plaats.

Bij de tweespannen ging Dieter Baackmann uit Duitsland met de eindoverwinning naar huis, net als vorig jaar. Ewoud Boom eindigde als tweede en won daarmee als beste Nederlander het Nederlands Kampioenschap bij de tweespannen. Bij de enkelspannen was er weer een Nederlandse overwinning: Yvonne de Ruyter, ze prolongeerde daarmee haar titel van Nederlands Kampioen.

De derde editie van Pony Driving Salland was een groot succes. De wereldtop was naar Giethmen, nabij Ommen, gekomen met tachtig deelnemers uit tien landen. Op donderdag en vrijdag was de dressuur van hoog niveau bij de enkel-, twee- en vierspannen pony. Op zaterdag streden de menners om de snelste tijden in de acht hindernissen aan de voet van de Lemelerberg. En op zondag werd in het derde en afsluitende onderdeel, de vaardigheid, beslist wie met de eindoverwinning naar huis gingen.

Lees ook

ASC’62 heeft nieuwe hoofdtrainer

DALFSEN – Met ingang van het seizoen 2022-2023 heeft ASC’62 een nieuwe hoofdtrainer. Het bestuur …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.