blauwe bogen dagen in dalfsen

Ondernemend Dalfsen houdt ook in 2011 de Spetterende Blauwe Bogen Dagen. Elke Blauwe Bogen Dag heeft zijn eigen thema. Op vrijdag 22 juli vindt de eerste aftrap plaats voor de eerste Blauwe Bogendag. Op vrijdag 29 juli, 5 en 12 augustus staan de volgende Blauw Bogen dagen gepland.

De Braderie slingert gewoontegetrouw door het dorp en eindigt om 18.00 uur. De Prinsenstraat, Kerkplein en Wilhelminastraat staan gewoontegetrouw vol met standjes, voor het eerst zal ook dit jaar, het Koffiestraatje tot aan de Firma Dwars hierbij betrokken worden. De organisatie is druk doende muzikale aankleding voor deze avonden te realiseren. Door geplaatste hekken vanaf de Zeven Deugden tot aan het van Bruggenplein zullen bezoekers ‘gedwongen’ worden om de veilige oversteek te gebruiken en kan het overige verkeer doorstromen.

Tijdens alle braderiedagen vindt er rondom de Grote Kerk een kinderrommelmarkt plaats en in de Bloemdalstraat zijn drie├źndertig plaatsen te vergeven, als proef, voor een traditionele rommelmarkt. Aanhangers en auto’s zijn niet toegestaan, deze moeten elders worden geparkeerd. Deelnemers voor de markten kunnen zich opgeven bij Primera Jansen, 0529 − 434753. De kosten die er aan verbonden zijn 3 euro per keer.

De eerste Blauwe Bogendag heeft als thema Kinderdag. Op het van Bruggenplein worden deze middag de kinderspelen gehouden. Deze worden georganiseerd en gesponsord door Hiawatha Actief en ook Camping Starnbosch, draagt hier een steentje aan bij, door het schminken van de kinderen voor haar rekening te nemen. De ballonnenwedstrijd, altijd een terugkerend hoogtepunt, vindt ook op het Van Bruggenplein plaats. Het springkussen, gesponsord door Brasserie de 7 Deugden, zal weer zorgen voor menige opwinding onder de toegestroomde jeugd. Ook de door hen verstrekte ijsjes, zullen gretig aftrek vinden. Er is deze dag de mogelijkheid om Dalfsen van de andere kant te bewonderen door middel van een nostalgische boottocht met tjalk De Vechtvaarder. Tegen een gereduceerd tarief van 7,50 euro vaar je mee.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.