bissinghcrossers nederlands kampioen

Voor de Bissinghcrossers was het uiteindelijk een succesvol weekend. Maar liefst vier rijders kregen bij de prijsuitreiking het nationale tricot om de schouders. Manon Veenstra was oppermachtig bij de meisjes 12-13 jaar. Ze reed de hele dag op kop en de concurrentie kwam er ook in de finale niet meer aan te pas.

De familie Geerling pakte zelfs de dubbel. Zowel Tessa Geerling (dames cruisers tot 24) als haar broer Nick (jongens 14 jaar) mochten de hoogste tree van het erepodium beklimmen. Voor Tessa was ook de finale van de meisjes 16-plus erg spannend. Ze had een niet al te beste start, maar wist haar concurrente toch weer bij te halen. Ze knokte tot en met de laatste centimeter, maar kwam volgens de fotofinish toch net een paar centimeter te kort en werd uiteindelijk tweede. Ook Nick kwam in nog een andere klasse uit (cruisers tot 15 jaar) maar kwam daar niet verder dan een vijfde plaats.

Voor Tom Sluiter kende de wedstrijd een bizarre ontknoping. Een toeschouwer met een toeter verstoorde de startprocedure, waardoor de uiterst geconcentreerde rijders allemaal over het starkhek vielen. Tom was een van de rijders die zich nog wist te herstellen en bereikte uiteindelijk toch nog als eerste de finish. Na zijn eerste provinciale titel een paar weken geleden, kan hij nu dus ook Nederlands Kampioen aan zijn erelijst toevoegen.

Brigitte Moes (dames cruiser 25-plus) kon in de finale ook profiteren van een valpartij en behaalde hierdoor de tweede plaats. Een tweede plaats was er ook voor Kevin Veenstra bij de promotie klasse jongens. Hij behaalde tevens finale plaatsen bij de cruisers tot 15 (vierde plaats) en bij de jongens 15 jaar (vijfde plaats).

Wim Dijk werd derde bij de cruisers 41 jaar en ouder. Zijn zoon Robin greep helaas net naast het eremetaal met de oneervolle vierde plaats. Finale plaatsen waren er ook voor Ingmar van Dongen (jongens 12), Vincent Huisjes (jongens 18-plus), Arjan Schepers (cruisers 41-plus) en Cencia Waaijenberg (dames cruisers tot 24). Zij moesten echter genoegen nemen met twee vijfde en twee zesde plaatsen.

Shirley Veninga en Jan Geerling kwamen in de halve finale helaas net te kort om mee te kunnen naar de finale. Edwin Bos, Sander Waaijenberg en Bryan en Dylan Stoel wisten zich helaas niet voor een volgende ronde te kwalificeren en konden na de manches inpakken. Voor de 53- jarige Rob Waaijenberg eindigde de dag wel erg snel. Hij maakte in de eerste manche een flinke buikschuiver en moest hierdoor de wedstrijd helaas staken.

Over twee weken reizen de Bissinghcrossers af naar Nunspeet om daar te gaan strijden om de titel beste club van Nederland