beste scoutinggroep uit nederland

De deelnemers die zich wisten te selecteren voor deze landelijke wedstrijden, hebben tijdens de voorrondes al duizenden scouts achter zich gelaten. Vele scouts in de leeftijd van 11 tot 15 jaar doen jaarlijks mee aan de Regionale Scouting Wedstrijden. De beste scoutinggroepen plaatsen zich voor de Landelijke Scouting Wedstrijden en vertegenwoordigen op dit evenement hun regio. Vanuit de Vechtdalregio is de scoutinggroep uit Zwolle vertegenwoordigd.

Tijdens het weekend van 11 juni worden scouts getest op hun scoutingvaardigheden als kamperen, het omgaan met kaart en kompas, koken, creativiteit en sportiviteit. Ieder jaar wordt aan de LSW een thema gekoppeld. Het thema van de Scoutingwedstrijden 2011 is gebaseerd op het bekende kaartspel ‘Weerwolven van Wakkerdam’. Een spel dat bij veel scoutinggroepen in Nederland gespeeld wordt. De winnaar van de Landelijke Scouting Wedstrijden mag zich niet alleen ‘Beste Scoutinggroep van Nederland noemen’, maar tevens het Scouting wisselschild in ontvangst nemen.

Dit jaar wordt in Baarn de 76ste editie van het grote scoutingevenement georganiseerd. De oorsprong van de LSW gaat ver terug. In 1924 organiseerde de NPV (Nederlandsche Padvinders Vereeniging) wedstrijden om te bepalen wie er naar de wereldkampioenschappen mocht, destijds in Denemarken. De succesformule is uitgegroeid tot een jaarlijks terugkerend evenement waar duizenden scouts in Nederland aan deelnemen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.