beerze bulten geeft hoop aan dromen

The Home of Hope and Dreams

In 2005 heeft Gini Pullen uit Hardenberg, oud-medewerkster van Beerze Bulten, vrijwilligerswerk in Oeganda gedaan en werd ze geconfronteerd met de situatie van weeskinderen in het land. Dit heeft Gini zo aangegrepen dat ze iets voor deze kinderen wilde betekenen. Dat heeft geresulteerd in de oprichting van een weeshuis waar ze kinderen de hoop biedt op een betere toekomst. Inmiddels zijn de plannen voor een nieuw weeshuis goedgekeurd. De Stichting kan donaties dus goed gebruiken.

“Ik vind het erg leuk dat bedrijven uit de regio de stichting een warm hart toedragen en Beerze Bulten in het bijzonder. Het geld kunnen we heel goed gebruiken en we zijn er ontzettend blij mee,” aldus Gini Pullen vanuit Oeganda. Vorig jaar is Gerrit-Jan Hagedoorn, eigenaar van het vrijetijdspark, zelf in Oeganda geweest. “We hebben met eigen ogen kunnen zien dat het werk van Gini zeer hard nodig. We zetten ons daar graag voor in.”

Première

Tijdens de officiële première van de musical “Bultje no.13” is het startsein van de samenwerking gegeven. Het is alweer de 13e musical die gepresenteerd wordt op Beerze Bulten. Al jarenlang weet het team van componist en Ommenaar Henk Ruiter de gasten te verrassen met de avonturen van Bultje, Aart Schroefdraad en zijn vrienden. Dit jaar belanden Bultje en zijn vrienden in een heus hoorspel met ridders, kastelen en een vreemde professor.

45.000 euro

Sinds enkele jaren verbindt Beerze Bulten haar naam ieder jaar aan een goed doel in het kader van maatschappelijke betrokkenheid. Opbrengsten van de musicals en andere inzamelingsacties komen volledig ten goede aan dit doel. Vorig jaar wist Beerze Bulten nog een bedrag van € 45.000,- op te halen voor de Stichting de Upside van Down. “We gaan voor een substantiële bijdrage waardoor we echt iets kunnen betekenen en waar de stichting mee vooruit kan. Ik weet niet of we zoveel als vorig jaar gaan inzamelen, maar we gaan er natuurlijk wel weer voor.”, aldus een enthousiaste Hagedoorn.