atb team rijders pakken goud en zilver

In Haltern am See kregen de renners een zware omloop voorgeschoteld. Eén van de heftige klimmen kende een stijgingspercentage van 22 procent. In de ochtend ging Lyan Rensen van start voor haar wedstrijd bij de Elite Dames. Ze startte super en begon goed van voren aan de eerste klim. Gedurende de wedstrijd wist Lyan zich goed voorin te handhaven en sleepte uiteindelijk nog een podiumplaats in de wacht. Ze werd keurig derde.

Rond het middaguur was het de beurt aan Jordy Luisman en Jeroen Wessel in de Elite categorie en Mark van der Heijden startte bij de Beloften. Jordy en Jeroen schoten allebei goed uit de startblokken. Jordy klampte de eerste twee ronden bij de kopgroep aan en Jeroen reed kort hierachter. Naarmate de wedstrijd vorderde moest Jordy de kopgroep laten gaan. Hij finishte uiteindelijk als vijfde. Jeroen kon in de laatste ronde gaan strijden voor plek acht, deze leek hij binnen te gaan slepen maar een door een stuurfoutje werd hij teruggezet naar plek negen waarop hij ook finishte. Mark van der Heijden reed bij de Beloften een constante wedstrijd. Hij versloeg in de laatste ronde zijn broer in de eindsprint en werd zevende.

In Oosterbeek stonden Dienand Broekhuis en Nick van den Heuvel aan het vertrek. Dienand reed als altijd een constante race en finishte als negentiende in het ruim honderdzestig man tellende deelnemersveld. Nadat Nick de vorige Bergracewedstrijd in Arnhem naar zijn hand zette was hij wederom gebrand op een goed resultaat. Ook deze keer liep alles volgens plan en kwam Nick met een twintigtal seconden voorsprong op de nummer twee als winnaar over de finish.

Volgend weekend staat het gehele team aan het vertrek van de Nissim Yabo Bike Trophy in Groesbeek. Deze wedstrijd telt mee voor de MTB-Topcompetitie. Kijk voor meer info op www.atbteamlemelerveld.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.