Home / archiefcentraal / arno van dijk kennis maken

arno van dijk kennis maken

Samen met Jacco Vonhof (Novon Schoonmaak BV uit Zwolle/voorzitter VNO-NCW IJsseldelta), Ad Nijhuis (VVD Ommen) en Malik Azmani (VVD-fractielid Tweede Kamer) was ik te gast in het programma Vechtdal Varia van de onvolprezen regionale radiozender Vechtdal FM. Gepresenteerd door het vrolijke & vriendelijke duo Willem Jekel & Gerard Waanders. Dat is altijd weer feestelijk, zeker deze zonnige Paasversie op het terras van Spoor 7, de schitterende en gastvrije restauratie op het NS Station van het stadje Ommen. Behalve de onvermijdelijke jubelzang op het kabinet Rutte was er in dat gesprek ook ruimte om de politici te laten kennis maken met regionale aandachtspunten en verbetermogelijkheden om ondernemers het broodnodige vertrouwen en ruimte te geven.

Bij Kamer van Koophandel vernam ik goed nieuws voor mensen met ondernemende ambities. Tot 2015 komen er in heel Nederland zo’n honderdduizend bedrijven te koop. De babyboomgeneratie gaat geleidelijk met pensioen! Het overdragen van hun bedrijven kan natuurlijk niet eindeloos worden uitgesteld. Vooral nu de economie weer aantrekt neemt het aantal te koop aangeboden bedrijven toe. Kortom, kansen volop. De slagingskans van zo’n vliegende start door overname blijkt groot. Ruim 90 % van de overgenomen bedrijven bestaat na drie jaar nog en driekwart presteert na overname beter dan onder de oude eigenaar. Ik ken veel ondernemers die vanuit loondienst of als ZZP-er een bestaand bedrijf hebben overgenomen. Hoewel het door diverse tegenslagen vaak niet makkelijk is geweest, heb ik nog nooit iemand gesproken die spijt had van deze beslissing. Met het aanbod maakt u kennis bij de kamer van koophandel.

Overal waar ik kom, hoor ik van ondernemers dat ze het drukker krijgen omdat de vraag groeit. Een goed teken. Maar wat is de oplossing waar velen voor kiezen? Extra hard werken en kennis maken met nieuwe mensen. Dat laatste kost veel tijd en energie, want goed personeel is lastig te vinden. De oplossing kan ook gevonden worden door nader of op een andere manier kennis te maken met het bedrijfsproces.

Niet onmiddellijk meer (tijdelijke) medewerkers inschakelen, maar eerst kijken hoe je de werkwijzen kan optimaliseren. Door standaardisatie, automatisering en het net wat anders, slimmer inzetten van mensen – dus innovatie – kun je misschien bestendiger rendement bereiken. Maak bijvoorbeeld eens kennis met de mogelijkheid om een Wajong-jongere of ZZP-er in te zetten. Tot eind april kan over de inzet van een Wajonger zelfs gratis & gedegen advies ingewonnen worden, bijvoorbeeld via Agens. Daarmee maakte ik al eerder kennis en breng dat aanbod graag onder uw aandacht.

Arno van Dijk

Lees ook

Auto belandt in sloot langs N758 in Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN – Een automobilist is maandagavond gewond geraakt na een ongeval op de N758 bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.