Home / archiefcentraal / amerikaanse toestanden bij sportrijk

amerikaanse toestanden bij sportrijk

Door Erna Ekkelkamp – Sinds kort is die luxe niet langer alleen maar weggelegd voor Hollywoodsterren, maar ook voor ‘Jan met de Pet’.

Dat Karin Bruin kort geleden de titel Sterkste Vrouw van Ommen in de wacht sleepte was geen toeval, maar het resultaat van een intensieve training bij Ommen’s eerste Personal Trainer (PT) Martijn Gaasbeek. Vierentwintig uur per dag staat hij voor haar klaar om haar te coachen en te begeleiden tijdens het sporten en haar van tips en trucs voor een gezonde levensstijl te voorzien. En dat doet hij niet alleen voor haar, maar voor iedereen die een extra steuntje in de rug nodig heeft bij het ontwikkelen van een goede conditie en een gezonde levensstijl. Volgens Gaasbeek is het verschil tussen een fitnesstrainer en een PT niet zo heel erg groot, behalve dat de PT veel verder gaat.

“Ik ben niet meer gebonden aan een vaste locatie, vaste tijden en toestellen, maar pas me aan bij mijn cliënten. Als iemand om zes uur ’s ochtends in het bos wil trainen, of om 5 uur ’s middags in het zwembad of een dagje wil surfen in Scheveningen dan kan dat”, verklaart hij. “Op sportgebied moedigt de PT mensen aan tijdens de training en sleept ze door het punt waarop ze normaliter zouden stoppen. Met als gevolg dat je meer uit jezelf haalt dan je ooit voor mogelijk hebt gehouden. Karin is daarvan het perfecte voorbeeld. Zij trok een auto van 500 kilo met ongekende kracht en snelheid over de finish en werd de Sterkste Vrouw van Ommen.”

Karin lacht. “En dat terwijl ik het een paar maanden geleden nog niet in mijn hoofd had gehaald om alleen maar mee te doen.” Ook maast het sporten is de PT altijd bezig met zijn cliënten. “Ik geef voedingsadviezen en stuur regelmatig een sms-je met een reminder voor een tussendoortje, een stevig ontbijt of een leuk recept. Als ik weet dat iemand zelf aan het trainen is, stuur ik even een aanmoedigingsberichtje om nog een extra rondje te pakken enzovoorts. Het contact is intensiever en de resultaten zijn daardoor spectaculairder.”

Natuurlijk mogen mensen hun leven lang gebruik maken van de PT, maar in principe streeft Gaasbeek ernaar dat mensen met hun nieuwe conditie en gezonde leefgewoonten zelfstandig verder kunnen. Hoeveel sessies iemand nodig is, wordt bekeken aan de hand van een gratis coachingsessie. Ook kan er gekozen worden tussen één-op-één-begeleiding of groepssessies in groepen van maximaal vier personen.

Karin heeft er geen moment spijt van gehad dat ze eraan is begonnen. “In het begin was het zwaar en intensief, maar de funfactor lag heel hoog. Langzaam maar zeker begon ik te merken dat mijn conditie verbeterde. Ik herstel nu ook steeds sneller na een prestatie. Ook op de momenten dat ik voor mezelf train, geef ik het minder snel op. Daarnaast ben ik zeven kilo afgevallen doordat ik nu een totaal ander eetpatroon heb. En het mooie is: ik eet juist veel meer dan ik gewend was. Alleen andere dingen. Ja, ik kan het echt iedereen aanraden.”

Lees ook

Coronavirus zit OZC dwars

OMMEN – OZC zette de seizoenouverture tegen Fit Boys om in een degelijke driepunter. Het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.