amerikaans zomercarnaval mardi gras slagharen

Het kleurrijke Mardi Gras festival komt er aan. Vanaf 23 juli tot en met 14 augustus 2011 kunnen de veren opgespeld, de kralenkettingen omgehangen en de maskers worden opgezet.

Tijdens de Mardi Gras weken ontvangen alle medewerkers van het park iedere ochtend een grote handvol parelkettingen. Zij bepalen namelijk wie er aan het einde van iedere Mardi Gras dag uitgeroepen wordt tot prins en prinses Mardi Gras. Dit door middel van het overhandigen van een gekleurde ketting aan de prachtigst verklede jongen en/of meisje.

Degene die tegen een uur of 14:00 uur de meeste kettingen heeft verzameld zal uitgeroepen worden tot prins en/of prinses. Het prinsenpaar zal aan het einde van de dag de Mardi Gras parade aanvoeren in het park. Deze parade zal onder begeleiding van Zuid-Amerikaanse klanken een bonte stoet van meer dan 50 internationale artiesten vormen die zich door het park begeven. Acrobaten op hoog niveau en exotische danseressen nemen ze mee in een sprookje van licht, muziek, acrobatiek en dans.

Voor wie niet bekend is met Mardi Gras:

Mardi Gras, ‘vette dinsdag’ vertaald uit het Frans, is een bijzonder populair carnavalsfeest. Het wordt jaarlijks overal ter wereld gevierd alleen nergens zo uitbundig als in de stad waar het feest groot geworden is, New Orleans. Deze stad staat onder andere bekend om haar culturele erfgoed, keuken, maar bovenal om haar muzikale achtergrond. Mensen gaan tijdens Mardi Gras massaal verkleed de straat op om de parades te bewonderen, muziek te maken en te dansen.

Tip voor de dresscode tijdens Mardi Gras: Naast de veren, kralenkettingen en maskers zijn de kleuren paars, groen en goud prominent aanwezig. Deze kleuren vertegenwoordigen respectievelijk gerechtigheid, vertrouwen en kracht. In de aanloop naar het feest krijgen bezoekers van het park bij vertrek in de komende weken een typische Mardi Gras kralenketting cadeau.

Plaats: Attractie- & Vakantiepark Slagharen

Locatie: Zwarte Dijk 37

Datum: 23 juli tot en met 14 augustus 2011

Tijd: 10:00 uur tot 21:00 uur

Toegang: inbegrepen in de entreeprijs van 19,50 p.p.

Tickets: Online verkrijgbaar via www.dagtickets.nl

Dresscode: Mardi Gras (maskers, kralen, veren en veel kleuren)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.