200 leerlingen zoeken verplichte stageplek

De Tweede Kamer heeft 26 april ingestemd met het wetsvoorstel Maatschappelijke Stage van minister Van Bijsterveldt. Dat betekent dat leerlingen die vanaf schooljaar 2011/2012 instromen in het voortgezet onderwijs, verplicht een maatschappelijke stage gaan doen. Het aantal uren dat leerlingen stagelopen is vastgesteld op 30 uur voor alle schooltypen (praktijkonderwijs, vmbo, havo en vwo).

Zo’n 200 leerlingen van het voortgezet onderwijs in Ommen gaan na de zomervakantie weer op zoek naar een Maatschappelijke stage (MAS) van minimaal 30 uur. Heeft uw organisatie een klus voor een maatschappelijke stagiaire? Dan kunt u deze klus aanmelden op de site van het Vrijwilligerssteunpunt Ommen www.vrijwilligerssteunpuntommen.nl Zo meldt u de MAS klus op de Vrijwilligers VacatureBank aan: onder het kopje vacatures klikt u op aanmelden vacature en achter functie zet u Maatschappelijke stage. Zo is voor iedereen duidelijk dat het om een MAS klus gaat. U kunt uw klus ook melden bij het Vrijwilligerssteunpunt.

Bij het Vrijwilligerssteunpunt kunt u terecht voor informatie en advies over de MAS, zoals het inpassen van de MAS binnen uw organisatie, tips voor een succesvolle MAS in uw organisatie, 100 ideeën voor een MAS en een stappenplan voor de MAS. Heeft u vragen over de MAS of wilt u informatie? Kom gerust eens langs, het Vrijwilligerssteunpunt Ommen is elke maandag en donderdag open van 8.30 tot 12.30 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.