zwolle getroffen door grote stroomstoring

De wijken Stadshagen, Veerallee, Hanzeland, Aalanden, Holtenbroek en Westenholte zitten zonder stroom, evenals delen van ‘s-Heerenbroek en IJsselmuiden. De stroom viel kort na 13.00 uit na kortsluiting in de transformator aan de Frankhuisweg. Bedrijven zoals Scania Zwolle ondervinden hinder en verschillende scholen hebben leerlingen naar huis gestuurd. Een groot aantal verkeerslichten werkt niet meer en mensen raakten vast in de lift. Zij werden bevrijdt door de brandweer. Bij een kantoorgebouw Electrabel zaten glazenwassers vast in hun bakje. Hoeveel huishoudens er in totaal getroffen zijn is nog niet bekend.

De twee locaties van ziekenhuis Isala Klinieken ondervinden geen hinder doordat zij net buiten het getroffen gebied zitten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.