zwemvierdaagse als opening zwemseizoen

Deze zwemvierdaagse, die wordt georganiseerd in samenwerking met zwemclub Olde Vechte, moet een echte publiekstrekker worden. “Het is een stuk goedkoper dan een spetterend openingsfeest met allerlei toeters en bellen, maar minstens zo leuk. We hopen dat er iedere avond minstens duizend mensen komen”, zegt Yvor Seinen optimistisch. “Meezwemmen is niet verplicht, want ook op de wal wordt van alles georganiseerd. Zo wordt de eerste avond geopend met medewerking van het Flater Pretorkest, kan er woensdagavond gesprongen worden op een groot springkussen en geven diverse sportverenigingen uit Ommen demonstraties en workshops op donderdagavond.”

Met slechts vijfduizend bezoekers in zes weken tijd, waarvan de helft op de eerste twee dagen dat het bad open was, was het afgelopen seizoen voor Olde Vechte op zijn zachtst gezegd matig te noemen. Accommodatiemanager Seinen hoopt dat daar dit jaar verandering in komt. Op het weer heeft hij geen invloed, dus trekt hij alles uit de kast om het zwemmen in de openlucht zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Volgens hem mag Ommen blij zijn met een zwembad als Olde Vechte.

“Er is in de afgelopen jaren veel discussie geweest rond dit bad en mede daardoor heeft iedereen er een beeld en een mening over, maar gezien de bezoekersaantallen denk ik dat nog geen kwart van de Ommenaren het nieuwe bad daadwerkelijk heeft gezien”, stelt hij. “Ik hoop dat daarin verandering komt en dat iedereen dit jaar een kijkje komt nemen.

De Olde Vechte ligt op een mooie plaats en voldoet aan alle moderne eisen. Vorig jaar kregen we opmerkingen dat er bijna geen zitplaatsen waren en niet veel speeltoestellen, maar dat is inmiddels opgelost. Er zijn vijf picknicktafels bij gekomen, een paar kleinere speeltoestellen geplaats en begin juni krijgen we een groot klimrek waar je zeker met vijftien mensen op kan klimmen en spelen. Qua uiterlijk is het een prachtig bad”, vindt hij. “We willen hier gedurende de zomer, net zoals in het binnenbad, ook regelmatig allerlei kinderactiviteiten gaan organiseren.”

In tegenstelling tot de laatste jaren, gaat het openluchtbad dit seizoen zestien weken open. Voor iedereen van 4 jaar en ouder kost een entreekaartje 3,50 euro. Dat klinkt duur, maar is volgens Seinen spotgoedkoop in vergelijking met wat het bad echt kost. “Wanneer je alle kosten doorrekent, kost één zwembaduur al snel ruim tweehonderd euro”, schat hij. “Om alleen al quitte te spelen, moet je per dag dus honderden zwemmers hebben. Er moet dus iedere dag geld bij.” Voor mensen die graag zwemmen, raadt Seinen aan om een abonnement te kopen. “Dat heb je er met tien keer zwemmen al uit”, promoot hij. “We hebben de abonnementsvorm ook aangepast. Vroeger verkochten we gezinsabonnementen voor een vader, moeder en 1 kind. Nu verkopen we gezinsabonnementen voor 3 personen, ongeacht of het nu vaders, moeders of kinderen zijn.”

Het grootste deel van de zomer zullen zowel het buiten- als het binnenbad geopend zijn. Om zo min mogelijk kosten te maken, wordt het binnenbad echter gesloten wanneer het warmer is dan 25 graden. “De grootste kostenpost is de dubbele bezetting. Daarom bepalen we iedere maandag aan de hand van de weersvoorspellingen of het binnenbad die week open, gedeeltelijk open of gesloten zal zijn. Dit vermelden we vervolgens duidelijk op onze website. Het is dus aan te raden om, wanneer je binnen wilt zwemmen, even de site www.carrousel-ommen.nl te raadplegen”, benadrukt hij.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.