zonovergoten paard en bloem

Door Maarten van Strien –

De kleine straatjes achter De Markt stonden bol van activiteit. Op een dag met country als thema mocht een rodeostier niet ontbreken. De Vechtdal Country Dansers vermaakten het publiek met line dancing. Muzikaal amusement was er volop in de kapel op het marktplein en door een dixielandband die door de straten trok.

Dierenopvang Koningen presenteerde een aantal honden die op zoek waren naar een nieuw baasje. “Er bleek heel veel interesse.” legt Iris Veerbeek van het asiel uit, “Kinderen mochten met de honden knuffelen, er mee lopen, wat ze maar wilden. Verder legden we uit waarom deze honden in het asiel zitten en waarom ze heel graag een nieuw baasje willen. Al met al een hele leuke dag, ik zou het volgend jaar zo weer willen doen.” Uiteindelijk hebben twee honden een nieuw baasje gevonden.

Organisator Michiel de Groot is tevreden: “Het was allemaal heel gezellig en ontspannen. Elke dag die je organiseert is weer spannend, er gaan altijd weer dingen mis. Acts die niet doorgaan, of acts die toch doorgaan nadat ze waren afgezegd. En een paard dat op het terras poept waar mensen net zitten te eten, dat hoort er ook bij”, lacht De Groot.

Valkenier Ruud Sanders uit Collendoorn verraste zijn publiek met een wervelende roofvogelshow. Op de Voormars stalen onder meer uilen en valken de show, niet alleen door hun imposante verschijning, maar ook door hun capriolen. Rakelings scheerden de valken boven de hoofden van het publiek. Weer een andere roofvogel had zin om een stukje verder te vliegen. Het beest keek uiteindelijk vanaf het dak van een woning minutenlang toe hoe Sanders het dier met een lokduif terug probeerde te krijgen. Natuurlijk mochten enkele toeschouwers uit het publiek de roofvogels op hun arm nemen. Zo kreeg Niels Wissink uit groep zes van de basisschool een woestijnbuizerd op z’n arm. “Het was helemaal niet eng, roofvogels zijn mijn lievelingsdieren.”

De aangekondigde TomatoRun had een sappig spektakel moeten worden. Helaas werd deze race uitgesteld naar een later tijdstip wegens een tekort aan geschikte tomaten.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.