zinderende wedstrijd eindigt onbeslist

Een primeur voor de Ommense club en voor deze gelegenheid was er extra veel publiek aanwezig. En dat was maar goed ook want het publiek zou een belangrijke factor spelen in deze wedstrijd.

De eerste helft kregen de mannen van ZVO / Schutte Informatisering de opdracht mee om gelijk voluit te gaan. Helaas was het al snel Avanti 2 (het 1e speelt topklasse) wat in de zevende minuut op voorsprong kwam. Geen nood op zich maar het feit dat hier niet goed op gereageerd werd zorgde er wel voor dat na dertien minuten spelen de achterstand al tot 0-3 opgelopen was.

Er werd niet strak gedekt en ook het druk zetten op de tegenstander werd niet goed genoeg uitgevoerd. De geblesseerde Rik Jan De Groot begon de mannen naar voren te schreeuwen en langzaam maar zeker begon de wedstrijd te kantelen. Toen ook het publiek mee ging doen werd het tijd om zelf ook te scoren.

Een penalty voor het neerhalen van Leon Makkinga werd door Rick Koelman keurig benut en zo stond het in de twintigste minuut 1-3. Maar de mannen gingen door met druk zetten en dwong Avanti 2 steeds verder terug. Harm Jan Tip zorgde op aangeven van broerlief Koen voor de 2-3 en op slag van rust was het Redmar Roelofs die zijn schot geblokt zag door de keeper maar een alerte Stefan Veenstra was onberispelijk en zette de ruststand op 3-3.

De tweede helft werd voortvarend begonnen en al snel had een speler van Avanti 2 een gele kaart te pakken en zo ontstond een man meer situatie. Deze twee minuten werd er een aantal pogingen gedaan tot scoren maar het was uiteindelijk Rick Koelman die de bal laag in de hoek schoot 4-3. Zo rond het halfuurut kreeg Stefan Veenstra een gele kaart en mocht ook voor twee minuten het veld verlaten.

ZVO / Schutte Informatisering kreeg hierin een opgelegde kans om 5-3 te maken maar de pass bij de tweede paal was voor Martijn Wassing net iets te strak. Avanti 2 mocht dus nog even verder spelen met een man meer en deed wat het moest doen en bracht de stand weer gelijk naar 4-4.

Niet veel later raakte Ramon IJzebrink geblesseerd en kon met wat ijs verder langs de kant toekijken. Avanti 2 had nu ook de smaak van het scoren weer te pakken en binnen vier minuten hadden zij de gelijkstand omgezet in een 4-6.

Reden voor coach Dennis van Dijk om in te grijpen en keeper Jan Peter Ekkel te wisselen voor de meer meevoetballende keeper Erik Logtenberg. Een ommekeer in de wedstrijd want met nog tien minuten te gaan was het weer ZVO / Schutte Informatisering wat domineerde. De spanning werd steeds groter want de klok tikte verder maar het doelpunt bleef maar uit. Het publiek was ook nu weer van onschatbare waarde en bleef volop supporten.

De gebroeders Tip zorgden samen voor de aansluitingstreffer alleen was het dit keer Koen Tip die de bal binnen schoot 5-6 om een minuut later nog de gelijkmaker binnen te schieten 6-6. En met het laatste fluitsignaal klonk er een luid applaus van de tribune voor deze geweldige wedstrijd waarbij tot tweemaal toe een achterstand werd goedgemaakt.

De return voor deze eerste ronde in de nacompetitie staat gepland op vrijdag 20 mei in Stiens (achter Leeuwarden) en daar zal er gewonnen moeten worden om door te gaan. Bij wederom een gelijkstand worden er penalties genomen.

Doelpuntenmakers:

Rick Koelman: 1-3, 4-3

Koen Tip: 5-6, 6-6

Harm Jan Tip: 2-3

Stefan Veenstra: 3-3

ZVO / Schutte Informatisering blijven volgen tijdens wedstrijden kan met twitter via ZVO1. Maar natuurlijk ook op de website www.zaalvoetbalommen.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.