weet voordat je eet

Onze Man staart vertwijfelt in een supermarkt naar een pakje diepvriesbiefstuk. Al die toevoegingen wat voegen die nu allemaal toe?

Bijvoorbeeld: vruchtenhagel waar E120 toegevoegd is staat op de lijst van schadelijke E-nummers, het nummer houdt in dat het een rode kleurstof betreft met de naam cochenille en kankerverwekkend is. (Zie één van de vele sites op het internet: http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/diversen/54990-schadelijke-e-nummers.html). Hij moet er wel heel veel van eten voordat hij ziek wordt, maar de kleurstof zit in een tal van andere producten. Wanneer weet Onze Man dat hij er te veel van eet? In een fles whiskysaus staat het nummer E385 vermeld. Deze toevoeging staat voor edta (Ethyleendiamintetra), absoluut vermijden volgens de schrijver op de site van http://www.uitdaging.net/gezond/E-nummers.html Terwijl het een door de Europese Unie goedgekeurde kleurstof is. Maar in andere landen worden de door de EU goedgekeurde toevoegingen juist verboden! Barbecueën krijgt een geheel andere betekenis in de gedachten van Onze Man.

Dan zijn dit nog maar een paar genoemde artikelen. Toegevoegde suikers in, bijvoorbeeld groenteconserven. Wanneer Onze man zijn verse sperziebonen kookt, gooit hij er zeker geen suiker in. Waarom zit het dan wel in een pot bonen uit de fabriek? Onze Man is niet zo gecharmeerd van alle additieven en toegevoegde suikers in zijn eten. Betekent dit dat hij te kieskeurig wordt? Hoe kijken jullie hier tegen aan? Is ons voedsel nog wel ‘echt’?

Reageer via OnzeMan@vechtdalcentraal.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.